WORLD

Fără Elvis Presley la nunțile din Las Vegas. Capelelor li s-a interzis să mai folosească imaginea ”Regelui”

Fără Elvis Presley la nunțile din Las Vegas. Capelelor li s-a interzis să mai folosească imaginea Regelui

Industria nunților din Vegas generează 2 miliarde de dolari pe an. Dintr acestea, ceremoniile cu tematică Elvis reprezintă un număr semnificativ. Dar visul frumos se va termina. Compania care administrează numele și imaginea regelui rock n roll a decis: fără Elvis Presley la nunțile din Las Vegas!

Deja compania a transmis operatorilor de capele pentru nunți din Las Vegas să nu-l mai folosească pe Elvis în ceremonii tematice, scrie Las Vegas Review-Journal, potrivit The Guardian.

Fără Elvis Presley la nunțile din Las Vegas. Decizia a stârnit furie

Compania Authentic Brands Group a trimis deja scrisori de încetare și renunțare către mai multe capele, care ar trebui să se fi conformat până acum.

Dar Elvis Presley este strâns legat de industria nunților din Vegas – el însuși s-a însurat aici – iar multă lume crede că decizia va dăuna afacerilor.

„Așa ne câștigăm pâinea. Nu înţeleg. Tocmai ce reușisem să ne revenim după COVID, iar acum se întâmplă asta”, a spus Kayla Collins, operator LasVegasElvisWeddingChapel.com și Little Chapel of Hearts.

Și Grefierul din Clark, Lynn Goya, care a condus o campanie de marketing care promova Las Vegas ca destinație de nuntă, consideră că ordinul care interzice folosirea tematicii „Elvis” în capele nu ar fi putut veni într-un moment mai rău.

”Ar putea distruge o parte din industria noastră de nunți”, a spus Goya. „Un număr de oameni ar putea să-și piardă mijloacele de existență.”

Graceland Wedding Chapel, care organizează 6.400 de nunți cu tematică Elvis nu a primit încă un avertisment, potrivit managerului său, Rod Musum.

Nu a existat o astfel de problemă în ultimii 25 de ani 

În scrisoarea de încetare și renunțare, compania a spus că va opri utilizarea neautorizată a „numelui, asemănării, vocii și a altor elemente ale personajului lui Elvis Presley în reclame, vânzări și altele”.  În notificare mai scria că „Elvis”, „Elvis Presley” și „The King of Rock and Roll” sunt mărci comerciale protejate.

Kent Ripley, a cărui afacere se numește „Elvis Weddings”, a spus că nu s-a confruntat niciodată cu această problemă în 25 de ani de când îl interpretează pe Elvis. „Vor să protejeze brandul Elvis”, a spus el. „Dar cum îl protejează dacă-l iau pe Elvis de lângă public?”, a mai spus el

Ce vrea compania

Într-o declarație, Authentic Brands Group a declarat că are relații strânse cu artiștii și trupele tribut Elvis și festivalurile  fanilor artistului și a spus că „nu există nicio intenție de a închide capelele care oferă pachete Elvis în Las Vegas”.

„Căutăm să colaborăm cu fiecare dintre aceste întreprinderi mici pentru a ne asigura că utilizarea numelui, a imaginii și asemănării lui Elvis este autorizată oficial de cei care dețin dreptul de proprietate (…)”, a spus Authentic Brands Group.

Piesa Viva Las Vegas cântată de Elvis e imnul orașului

„Elvis este încorporat în fibra isorică a Las Vegasului.”, mai spun ei. Compania de licențiere supraveghează dreptul de proprietate asupra altor nume mari, inclusiv Marilyn Monroe și Muhammad Ali.

Presley a devenit legat în mod irevocabil de Las Vegas în anii 1960 și 70. O melodie a artisutlui din filmul din 1964, „Viva Las Vegas”, a devenit imnul neoficial al orașului.

Presley s-a căsătorit în Las Vegas în 1967, cu Priscilla Beaulieu.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri