SPORT

Federația portugheză de fotbal a anunțat dacă pleacă Ronaldo de la Campionatul de Fotbal din Qatar

Federația portugheză de fotbal a anunțat dacă pleacă Ronaldo de la Campionatul de Fotbal din Qatar

Federația portugheză de fotbal vine cu un comunicat oficial care să lămurească zvonurile conform cărora Ronaldo ar pleca din Qatar. După meciul disputat de Portugalia împotriva Elveției în Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, partidă câștigată de portughezi cu 6 – 0, s-a discutat intens despre posibilitatea ca Ronaldo să părăsească competiția.

Conform informațiilor „scurse” din vestiarul portughez, se pare că Ronaldo a fost deranjat de faptul că a fost rezervă în meciul amintit mai sus, situație care nu s-a mai întâmplat de aproape 15 ani la naţionala Portugaliei. Ultima dată când s-a întâmpla acest lucru a fost la EURO 2008, conform statisticienilor de la Opta.

Ronaldo (37 de ani) a intrat pe teren în minutul 75, în locul lui Gonçalo Ramos – autor al unei triple şi al unei pase decisive în victoria repurtată în faţa Elveţiei cu scorul de 6-1.

Pentru a aplana conflictul și a dezmnți zvonurile despre plecarea celui mai titrat jucător al momentului din Portugalia, Federația portugheză de fotbal a trimis un comunicat de presă în care explică exact cum stau lucrurile în acest moment.

„FPF clarifică faptul că în niciun moment căpitanul echipei naţionale, Cristiano Ronaldo, nu a ameninţat că va părăsi naţionala în timpul şederii în Qatar. Cristiano Ronaldo îşi construieşte în fiecare zi un palmares unic în slujba echipei naţionale şi a ţării, care trebuie respectat şi care atestă gradul său incontestabil de angajament faţă de echipa naţională. De altfel, gradul de dăruire al jucătorului cel mai selecţionat de Portugalia a fost din nou demonstrat – dacă a fost cazul – în victoria împotriva Elveţiei, în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022.

Echipa naţională – jucători, antrenori şi structura FPF – este, aşa cum a fost încă din prima zi, pe deplin angajată şi entuziasmată în construirea a ceea ce ţara îşi doreşte să fie cea mai bună participare a Portugaliei la o Cupă Mondială”, se arată în comunicatul forului portughez.

O reacție oficială a venit și din partea lui Ronaldp, care a ales să posteze un mesaj cu subînțeles pe contul lui de Instagram.

„Un grup mult prea unit pentru a fi dezbinat de forțele din exterior (n.r. aluzie la zvonurile lansate de presa portugheză). O națiune prea curajoasă pentru a fi înfricoșată de vreo adversitate. O echipă în cel mai adevărat sens al cuvântului, care va lupta pentru visul ei până la final. Credeți în noi! Forța Portugalia”, a fost mesajul lui Ronaldo.