NEWS

Florin Cîțu va prelua Ministerul Investițiilor, dacă pleacă miniștrii USR, pentru a rezolva orice întârziere

Florin Cîțu va prelua Ministerul Investițiilor dacă pleacă miniștrii USR pentru a rezolva orice întârziere

Fondurile care trebuie să fie alocate României prin PNRR sunt în pericol din cauza scandalului din Guvern. Ministrul responsabil pentru aceste fonduri este Cristian Ghinea, care face parte din USR. Acesta și-a manifestat deja dorința de a părăsi Guvernul din cauza scandalului generat de PNDL3 – Anghel Saligny, dar nu înainte de a anunța că a trimis proiectele pentru PNRR la Bruxelles.

Florin Cîțu se angajează să rezolve problemele cu PNRR dacă USR pleacă de la guvernare

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a anunțat că va rezolva cu prioritate orice întârziere legată de PNRR, dacă USR PLUS pleacă de la guvernare. Pentru aceasta va putea prelua conducerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Dacă colegii de guvernare vor pleca, voi prelua Ministerul Investiţiilor şi mă voi asigura că orice întârziere pe care am avut-o până acum o vom rezolva”, a spus Cîţu, într-un discurs susţinut, sâmbătă, în faţa liberalilor din Arad, la prezentarea moţiunii de candidat pentru preşedinţia PNL.
El a catalogat neînţelegerile cu USR PLUS drept „mică situaţie” şi a spus că „doar copiii răsfăţaţi îşi iau jucăriile şi pleacă”.


„Am avut această mică situaţie săptămâna trecută, pentru că între oameni maturi nu ar fi trebuit să ajungem aici. Doar copiii răsfăţaţi îşi iau jucăriile şi pleacă la fiecare problemă. Nu trebuia să ajungem aici dacă aveam un partener matur şi responsabil, care punea, mai presus de orice, interesul românilor”, a spus Cîţu.


El a subliniat că „PNL nu este un partid pe care să îl dai la o parte, pe care să îl şantajezi”.