SPORT

GAFA monumentală din meciul Franța – Polonia de la Campionatul Mondial din Qatar

GAFA monumentală din meciul Franța - Polonia de la Campionatul Mondial din Qatar

Unul dintre cei mai apreciați jucători ai Franței, Jules Kounde, fotbalist legitimat la FC Barcelona, a fost protagonistul unei gafe monumentale în meciul Franța – Polonia de la Campionatul Mondial din Qatar. Deși este total interzis ca în meciurile de fotbal să se poarte bijuterii și accesorii care ar putea deveni periculoase la un anumit moment, francezul a intrat pe teren cu un lanț de aur la gât.

Cel mai probabil, fotbalistul francez a uitat că poartă bijuteria, iar arbitrul care are rolul să verifice aceste aspecte, nu a observat că francezul avea un lanţ la gât, decât aproape de finalul primei reprize. În momentul în care a observat faptul că Jules Kounde încalcă regulamentul, centralul a oprit meciul, iar Kounde a mers la marginea terenului, unde i-a fost scos lanţul de la gât.

Meciul Franța – Polonia de la Campionatul Mondial din Qatar, subiect de discuție la nivel mondial

Regulamentul internațional specifică în mod clar faptul că un jucător nu are voie să poarte pe teren un astfel de obiect:

„Toate articolele vestimentare din categoria bijuteriilor sunt interzise. În acest sens, jucătorii trebuie inspectați înainte de începerea partidei”.

După acest incident, urmează să se stabilească dacă Franţa va fi penalizată de FIFA din cauza neatenției internaționalului francez, Jules Kounde.

Selecționerul Franței nu a fost deloc fericit cu gestul jucătorului său și a ținut să vorbească despre asta la conferința de presă. Didier Deschamps nu a fost încântat de fotbalist.

„Nu are niciun drept. Nu știu ce are la gât, știu că Jules este puțin superstițios, îl poartă și la antrenamente. Nu știu însemnătatea lui. Chiar i-am spus: ‘Ai noroc că nu sunt în fața ta, că altfel…’

Arbitrul ne-a avertizat când s-a oprit meciul, jucătorilor nu li se permite să poate brățări sau lănțicuri. Nu vor juca cu un ceas sau cu ochelari de soare, nu e permis. Jules Kounde nu trebuia să facă asta…credeam că îl va scoate, dar aparent nu a făcut-o. E vina noastră”, a spus Deschamps la conferință conform RMC Sport.