NEWS

Garanție da, returnare ba! Câte ambalaje au fost reciclate de români prin RetuRO SGR

Garanție da returnare ba Câte ambalaje au fost reciclate de români prin RetuRO SGR
Sursă foto: Observator

Sistemul de garanție returnare nu pare să aibă un succes atât de mare. Cel puțin asta e concluzia după primele cifre anunțate de Ministerul Mediului: 2 milioane de ambalaje returnate de consumatori, în luna ianuarie.

Garanție da, returnare ba după prima lună de funcționare a RetuRO SGR

Prin intermediul Sistemului de Garanţie Returnare au fost returnate doar 2 milioane de ambalaje din toate recipientele puse pe piață de producători și importatori.

”Peste 2 milioane de ambalaje au fost returnate de consumatori, în luna ianuarie, prin intermediul Sistemului de Garanţie Returnare. În prima lună de funcţionare – decembrie 2023 – producătorii şi importatorii de băuturi au pus pe piaţă aproximativ 45 de milioane de ambalaje cu marca SGR. În luna ianuarie, numărul acestora a crescut la circa 180 milioane ambalaje”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

Ministrul Mircea Fechet e optimist și apreciază că sistemul este încă la un nivel incipient.

”La mai puţin de trei luni de la inaugurare, SGR este încă la un nivel incipient, însă cifrele raportate se încadrează în estimările iniţiale şi suntem optimişti că obiectivele primului an pot fi îndeplinite. În următoarea perioadă vom vedea din ce în ce mai multe ambalaje SGR pe rafturile magazinelor, până când toate produsele cu ambalaj fără garanţie vor fi înlocuite.

De asemenea, continuă în ritm alert atât dezvoltarea centrelor regionale, cât şi campania de sprijinire a comercianţilor pentru semnarea contractelor şi conformarea cu obligaţiile legale. Le mulţumesc tuturor celor care contribuie la succesul acestui proiect esenţial pentru viitorul României”, a declarat ministrul Mircea Fechet, conform News.ro.

Recordul de ambalaje SGR colectate într-o singură zi îl deţine Municipiul Bucureşti, cu peste 1.000 de saci colectaţi. Totodată, echipa RetuRO SGR a depăşit 100 de angajaţi.

Până la sfârşitul anului, compania intenţionează să creeze aproximativ 600 de locuri de muncă verzi.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri