O grevă a luat amploare în Capitală, joi, la primele ore ale dimineții. Mai multe mijloace de transport în comun nu au ieșit pe traseu. Angajații Sistemului de Transport Public din București vin cu nemulțumiri, iar primordiala ar fi chiar problema salariilor.
STB transmis că protestul este ilegal și că orele nelucrate ale angajaților în aceste ore nu vor fi plătite.
„Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați. De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului”, a transmis STB printr-un comunicat
Angajații Sistemului de Transport Public din București își doresc salarii mai mari cu 35%, adică o creștere de 200 de lei pentru fiecare șofer STB cu un salariu mediu de 4.000 de lei pe lună, dar și siguranță la locul de muncă. În paralel vor condiții mai bune de muncă. Aceștia se plâng că autobuzele au aceleași anvelope de ani de zile și că sunt adesea probleme cu mijloacele de transport pe care le conduc. De asemenea, ei solicită demisia conducerii STB.
Sunt suplimentate efectivele de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, a fost suplimentat efectivul de poliție rutieră, care asigură fluidizarea traficului în principalele intersecții, informarea cetățenilor aflați în stațiile STB, prin echipajele de poliție și jandarmerie, cu privire la situația generate de grevă.
Reprezentanții STB au asigurat cetățenii români că a fost dispusă înlocuirea vehiculelor STB care nu sunt prezente pe linii cu altele disponibile de la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.
Astfel, la ora 8:40, erau ambuteiaje în sectoarele 4 și 6 din București. În zona Unirii, coada de mașini era de câteva sute de metri. Zeci de polițiști de la rutieră au ieșit pe străzi pentru a dirija traficul pe principalele bulevarde.