WORLD

Grevă majoră pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie chiar de sărbători. Guvernul britanic pregătește soldați pentru a le lua locul angajaților

Grevă majoră pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie chiar de sărbători. Guvernul britanic pregătește soldați pentru a le lua locul angajaților
sursa: heathrowexpress.com

Se anunță o grevă majoră pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie chiar de sărbători. Personalul de pe mai multe baze aeriene se pregătește să intre în grevă de Crăciun. Între timp, guvernul britanic pregătește soldați pentru a le lua locul angajaților în zilele respective. Din ce în ce mai mulți muncitori britanici au ajuns să protesteze și să ceară salarii mai mari.

Grevă majoră pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie chiar de sărbători

Activitatea pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și Birmingham, de obicei, cele mai aglomerate de sărbători, va fi serios perturbată de greva angajaților, anunțată să aibă loc în intervalul 23-28 decembrie în Marea Britanie.

Liderii sindicatelor cer creșteri cu 10% a salariilor și pensiilor, siguranța locului de muncă și fără reduceri ale termenelor de concediere, scrie presa britanică. De asemenea, se așteaptă ca salariații portului Newhaven din East Sussex și ai Agenției de Autostrăzi să intre în grevă, a mai spus sindicatul, potrivit The Guardian.

Guvernul britanic pregătește soldați pentru a le lua locul angajaților

Este de așteptat ca greva să afecteze sute de mii de oameni care plănuiesc să plece în vacanță. În acest sens, Guvernul s-a pregătit pentru grevă, 600 de soldați urmând să verifice pașapoartele, după ce au primit între 3 și 5 zile de instruire pentru a putea acoperi personalul de pe aeroporturi.

Anunțul a venit în aceeași zi în care Rishi Sunak a promis „noi legi dure” pentru a reduce impactul acțiunilor industriale, în timp ce a criticat sindicatele „nerezonabile”.

„Ei tot spun că ușa lor este deschisă, dar este o ușă foarte ciudată pentru că nu este nimic în spatele ei. Această grevă nu s-ar întâmpla dacă domnul Sunak și domnul Hunt și-ar plăti personalul pentru a putea pune mâncare pe masă”, a declarat Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS.

„Guvernul poate opri aceste greve mâine dacă pune bani pe masă. La fel ca mulți muncitori, membrii noștri se luptă cu criza costului vieții. Sunt disperați. Unele secțiuni ale mass-media ne-au acuzat că facem politică cu aceste greve. Să fiu clar: disputa noastră este cu angajatorul”, a adăugat el.

Ministrul britanic al Imigrației, Robert Jenrick, a spus că decizia de a face grevă este „nejustificată și va ruina planurile a mii de familii și afaceri din întreaga țară”.