LIFESTYLE

Gusturile toamnei: 5 alimente locale pe care trebuie să le introduci în meniul tău în octombrie

Gusturile toamnei 5 alimente locale pe care trebuie să le introduci în meniul tău în octombrie
foto: pixabay

Odată cu venirea sezonului rece, apar și gusturile toamnei. Această perioadă este perfectă pentru a profita de recoltele proaspete și de produsele autentice din piață, care pot fi folosite în cele mai gustoase preparate. Iată 5 alimente pe care trebuie neapărat să le introduci în meniul tău!

Gusturile toamnei. Dovleacul

Dovleacul este, de departe, simbolul toamnei, iar în luna octombrie atinge apogeul său. Această legumă este bogată în betacaroten, vitaminele C și A, dar și în fibre care susțin sistemul imunitar și sănătatea ochilor.

În preparate, el este foarte versatil. Poate fi folosit atât în supe, cât și în prăjituri, plăcinte, tocănițe sau chiar smoothie-uri.

Merele românești

În luna octombrie, copacii sunt plini de mere românești, pe care nu le găsești în restul anilor. Soiurile Ionatan, Golden Delicious sau Florina sunt cele mai căutate în piețe și oferă o aromă bogată și o textură crocantă.

Gusturile toamnei. Perele

Un alt fruct care trebuie neapărat introdus în meniul tău din luna octombrie este para. Aceasta conține vitaminele C și K, dar și potasiu și fibre, toate ajutând tranzitul intestinal și hidratarea organismului.

Dacă nu îți dorești să consumi pere crude, atunci poți aduce gusturile toamnei în farfurie. Folosește-le în salate, tarte sau gemuri și vei obține o gustare delicioasă!

Varza

Cui nu îi place o mâncare de varză, mai ales în sezonul rece? Acest aliment este bogat în vitamina C, antioxidanți și fibre, care contribuie la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății digestive.

Nucile

Nucile reprezintă un fruct specific toamnei, cu un conținut ridicat de acizi grași și omega-3, vitamine, minerale, magneziu și fosfor. Acestea pot fi consumate crude, ca o gustare sau introduse în diverse preparate precum prăjituri sau salate.

Inna Petrescu este absolventa a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de șase ani activează în domeniul mass-media, fiind pasionată de LifeStyle feminin, astrologie și călătorii. ... vezi toate articolele