NEWS

Iarna FACE RAVAGII în România. Drumuri naţionale blocate şi porturi închise, mașini distruse | UPDATE

Iarna FACE RAVAGII în România. Drumuri naţionale blocate şi porturi închise mașini distruse | UPDATE

Încă de la primele coduri anunțate de meteorologi, iarna face ravagii în România. În vreme ce orașul Sinaia a rămas vineri fără curent, un drum din județul Buzău a fost deja blocat din cauza viscolului, dar și a faptului că utilejele de deszăpezire s-au stricat. În Gara de Nord, trenurile înregistrează întârzieri din cauza vremii nefavorabile. Cele mai mari întârzieri se înregistrează pe ruta Brașov-București, de 105 minute. Problemele continuă și sâmbătă. Nici ziua de duminică nu pare să fie mai prietenoasă.

UPDATE duminică, ora 16:00 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice DN23 Brăila – Olăneasca, în județul Brăila, DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul în Vrancea și DN 24D Băleni – Tulucești, în județul Galați. Pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile (județul Buzău) – Brăila (jud. Brăila) traficul este restricționat pentru autoturisme cu masa mai mare de 3,5 tone.

UPDATE duminică, ora 10:45 Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează duminică dimineața că, în ultima zi, 128 de localități din 18 județe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS și VN) și municipiul București au fost afectate de feneomenele meteorlogice. Furnizarea de energie electrică este întreruptă în 122 de localități și afectează aproape 30 de mii de locuințe, din Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea. 15 stâlpi de electricitate și 83 de copaci, doborâți de viscol, în ultimele 24 de ore.

UPDATE duminică, ora 09:00 Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, zăpada a închis 10 drumuri naţionale, din județele Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și Bacău din cauza ninsorilor și viscolului.
DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;
DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;
DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
DN 23 Brăila, județul Brăila – Focșani, județul Vrancea;
DN 2R Jitia – Vintileasca, județul Vrancea;
DN 25 Șendreni – Hanu Conachi, județul Galați;
DN 24D Băleni – Tulucești, județul Galați;
DN 11A Bârlad/județul Vaslui – limită județ Bacău.

Drumuri cu trafic restricționat pentru mașinile cu masa mai mare de 7,5 tone:

UPDATE ora 18:45 IGSU: Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii. Potrivit unui comunicat al IGSU transmis AGERPRES, sâmbătă, în intervalul orar 07,00-16,30, s-au înregistrat efecte în 60 localităţi din 16 judeţe (AG, BC, BR, BZ, CT, DB, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti, unde echipajele operative au derulat misiuni pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, precum şi pentru degajarea a 25 copaci şi 11 stâlpi de electricitate, fiind avariate 5 autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe.

Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii (DN 22/BZ, DN 2C/BZ, DN 23B/VN, DN 2N/VN, DN 23A/VN, DN 23/BR, DN 2R/VN, DN 2L/VN, DN 2M/VN, DN 25/GL) şi 37 drumuri judeţene (DJ 203C/BZ, DJ 203G/BZ, DJ 102H/BZ, DJ 202/BZ, DJ 203/BZ, DJ 214A/BZ, DJ 203I/BZ, DJ 203D/BZ, DJ 220/BZ, DJ 713/DB, DJ 204P/VN, DJ 204B/VN, DJ 202F/VN, DJ 202E/VN, DJ 204L/VN, DJ 204E/VN, DJ 205C/VN, DJ 205E/VN, DJ 204E/VN, DJ 204D/VN, DJ 205L/VN, DJ 242E/GL, DJ 251G/GL, DJ 254/GL, DJ 253/GL, DJ 255/GL, DJ 251/GL, DJ 119A/BC, DJ 211/BR, DJ 203/BR, DJ 203T/BR, DJ 203A, DJ 244A, DJ 284A, SJ 243B, DJ 713/DB, şi DJ 251G/GL).

UPDATE ora 18:00 Stare de alertă în Vrancea din cauza ninsorilor. Prefectul acuză firmele de deszăpezire că nu și-au făcut treaba

UPDATE ora 17:30 Prognoza meteo specială pentru București: Vremea rămâne închisă şi se va depune un strat nou de zăpadă. Vremea în Capitală se va menţine închisă, va ninge moderat cantitativ, iar vântul va sufla slab şi moderat, potrivit prognozei speciale emisă sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

UPDATE sâmbătă, ora 12:20 Stare de alertă în Vrancea din cauza ninsorilor. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a solicitat, sâmbătă, instituirea stării de alertă în judeţ, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care afectează puternic județul.

UPDATE sâmbătă, ora 11:00 Circulația trenurilor a fost adaptată la condițiile grele de iarnă și sunt înregistrate întârzieri în Gara de Nord. Potrivit tabelei din Gara de Nord, trenul IRN 1742 de la Satu Mare are 190 de minute de întârziere. De asemenea, trenul IR 1630 Braşov – Bucureşti are 25 de minute de întârziere, iar IR 1582 Constanţa – Bucureşti Nord 20 minute. Trenul IR 10072 (Transferoviar) de la Galaţi are 20 de minute de întârziere, la fel şi IRN 473 Budapesta Keleti – Bucureşti Nord şi IC 552 Suceava – Bucureşti Nord. De asemenea, sunt întârzieri şi la plecările din Gara de Nord. De exemplu, trenul IR 1623 spre Sibiu trebuia să plece la ora 9:57 (35 de minute de întârziere), iar IR 1585 Bucureşti – Constanţa înregistrează deja 15 minute.

UPDATE sâmbătă, ora 9:00 Circulația rutieră a fost închisă, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea, din cauza ninsorii viscolite, anunță antena3.ro. De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge, în timp ce ISU Bucureşti-Ilfov a avut zeci de intervenții în Capitală.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;

DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;

DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;

DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;

DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;

DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;

DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

 

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;

DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;

DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;

DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.

DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila.

Restricțiile sunt în vigoare și pentru toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localității Armeniș, un copac a căzut pe suprafața carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeș – Orșova.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 București – Pitești (km 10 – 64), A2 București – Constanța (km 10 – 105), A3 București – Ploiești (43 – 68), în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, precum și în municipiul București.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, traficul aerian se desfăşoară în condiții de iarnă, sâmbătă, dar în parametri normali, conform planului de zbor.

Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă, transmit reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). Potrivit CNAB, nicio cursă nu este anulată din motive meteo. Cu toate acestea, unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care doar punctual pot ajunge sau depăși o oră.

ISU Bucureşti-Ilfov a avut, în ultimele ore, 59 de intervenţii, din cauza fenomenelor meteo periculoase.

Știrea inițială:

UPDATE: Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că circulația este blocată pe DN 1D Urziceni – Cioranii de Jos, în zona Lacului Glodeanu, județul Ialomița, din cauza unui autotren care a derapat. Traficul a fost deviat pe DJ 101.

UPDATE: O restricție pentru mașinile grele a fost impusă vineri pe DN22 între Valea Râmnicului și Brăila. În munți, la altitudini mari, se circulă greu, în condiții de iarnă

Din cauza zăpezii de pe carosabil, douăzeci de mașini au rămas blocate vineri pe un drum județean din Buzău, după ce utilajele firmei care trebuia să deszăpezească șoseaua s-au defectat.

Primarul din Glodeanu Siliștea a scos utilajele din dotarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a reușit să deblocheze drumul, însă pentru scurt timp.

Ulterior, Primăria Glodeanu Siliștea a transmis că Drumul Județean 102H este închis, din cauza unui număr mare de mașini înțepenite în troieni. Oamenii și-au părăsit autoturismele și au pornit pe jos

Iarna FACE RAVAGII în România. Circulație îngreunată pe mai multe drumuri

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti se circulă pe un carosabil umed.

Totodată, circulaţia este îngreunată pe DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea şi pe DN 2, între Râmnicu Sărat şi Buzău, în urma derapării unor autotrenuri.

„Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau bruscarea comenzilor pe o suprafaţă umedă sau alunecoasă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum”, face apel Poliția Româna