NEWS

Iei aproape 2000 de euro de la stat! Cine poate beneficia de suma pentru racordarea la apă și canalizare

Iei aproape 2000 de euro de la stat Cine poate beneficia de suma pentru racordarea la apă și canalizare
www.lh3.googleusercontent.com
05 iun. 2023 | 21:25

Românii cu venituri mici mai au la dispoziție trei săptămâni pentru a-și depune dosarul pe baza căruia pot primi aproape 2000 de euro de la stat.

Suma poate fi folosită ca să se branșeze sau să se racordeze la rețelele publice de apă și canalizare, scrie Agenția de presă Rador.

Iei aproape 2000 de euro de la stat prin programul ” prima conectare”

Programul Prima Conectare urmărește „sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare”, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu.

Este vorba despre aproape 900 de milioane de lei, bani veniți prin PNRR și distribuiți de Administrația Fondului de Mediu.

Depunerea cererilor se realizează prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de ANAF, accesând programul denumit „Prima conectare la canalizare”.

Alocarea fondurilor se va face în limita bugetului alocat, pe principiul: primul venit, primul servit.

Apă și canalizare conform directivelor UE

Scopul programului este protejarea mediului de apele uzate evacuate în orașe și sate, rezultate din activitățile umane, manajere sau industriale. Programul Prima Conectare urmărește creșterea accesului tuturor categoriilor sociale la un serviciu public de apă/canalizare în conformitate cu directivele în domeniu ale Uniunii Europene.

În cadrul programului „beneficiarul final al proiectului este persoana singură/membrul familiei cu venituri reduse (media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie), care locuiește într-o gospodărie neracordată/nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare în numele căreia un solicitant de finanțare a depus o cerere de finanțare care a fost aprobată”