NEWS

În Capitală, jumătate din școli și grădinițe au cel puțin o clasă cu activitatea fizică suspendată în urma apariției cazurilor de COVID-19

În Capitală jumătate din școli și grădinițe au cel puțin o clasă cu activitatea fizică suspendată în urma apariției cazurilor de COVID-19
27 sept. 2021 | 17:03

Situația nu stă deloc bine în București. Jumătate din școli și grădinițe au cel puțin o clasă cu activitatea fizică suspendată în urma apariției cazurilor de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, jumătate din cazurile COVID-19, raportate la nivel național, au fost doar la nivelul Capitalei. Incidența Bucureștiului a depășit deja 5 la mia de locuitori și se află deja în scenariul roșu. Probabil nu va mai dura foarte mult timp până când elevii vor trece, din nou, la învățământul în format online.

Inspectoratul Școlar al Muncipiului București a anunțat luni, 27 septembrie că din totalul de aproximativ 12.000 de efective, 1300 de clase și grupe de grădiniță din Capitală au activitatea suspendată, iar elevii și preșcolarii învață online .

Este vorba de 320 de unități de învățământ dintr-un total de 655, adică aproape jumătate din acestea.

Conform celor de la ISMB, datele se actualizează permanent, pe măsură ce apar noi cazuri confirmate la elevi, preșcolari sau angajați.