BUSINESS

În România se înființează Bursa Lemnului

În România se înființează Bursa Lemnului
În România se înființează Bursa Lemnului

Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un Memorandum de înţelegere pentru realizarea unei platforme de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos, Bursa Lemnului.

”Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un Memorandum de înţelegere pentru de realizarea unei platforme de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos: Bursa Lemnului. O astfel de platformă va asigura tranzacţii transparente, eficiente, competitive şi integre. Informaţiile privind pieţele administrate de BRM sunt publice, iar corectitudinea şi respectarea normelor etice sunt asumate prin reglementările interne ale bursei”, a anunţat BRM.

Semnatarii acestui Memorandum precizează că inițiativa lor va simplifica şi clarifica, totodată, comerţul cu lemn şi material lemnos.

”Tranzacţiile pe bursă au avantaje atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători: negocierea preţurilor electronic sau prin licitaţie cu strigare; cotaţii şi preţuri de referinţă puse la dispoziţia clienţilor; executarea în bune condiţii a contractului în baza unui sistem de garanţii; facturarea electronică şi debitarea directă; termenul redus de desfăşurare a procedurilor – ordinul este programat la tranzacţionare în maximum 7 zile din momentul emiterii lui”, arată BRM.

Înfiinţarea Bursei Lemnului va duce comerţul cu lemn şi material lemnos la un alt nivel din toate perspectivele comerciale şi etice, mai susțin reprezentanţii BRM.

”Există burse ale lemnului în statele occidentale, sperăm să operaţionalizăm şi Bursa Lemnului din România în primul trimestru al anului 2022”, arată BRM.

ASFOR reprezintă interesele de breaslă ale persoanelor juridice din domeniul exploatării şi prelucrării primare a lemnului și promovează comerţul liber şi transparent cu lemn şi material lemnos şi doreşte dezvoltarea pieţei vânzării şi achiziţiei de lemn şi material lemnos.

BRM este o instituţie cu experienţă în organizarea pieţelor de materiale şi precizează că poate construi şi opera o platformă de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos.