WORLD

Incendiile fac din nou prăpăd în Grecia. Un om a murit, alți opt sunt răniți. România trimite ajutoare

Incendiile fac din nou prăpăd în Grecia. Un om a murit alți opt sunt răniți. România trimite ajutoare
Sursă foto: Captură video

Incendiile fac din nou prăpăd în centrul Greciei, dar și pe Insula Evia. Un cioban a murit și opt persoane sunt rănite. România a anunțat că trimite ajutoare spre țara elenă.

Incendiile fac din nou prăpăd în Grecia

Un cioban a fost găsit mort luni, în timp ce încerca să își salveze animalele, iar opt persoane sunt spitalizate. Este vorba despre șapte pompieri şi un voluntar. E bilanțul provizoriu al incendiilor de pădure din regiunea Boetia, în centrul Greciei.

S-a emis un aviz de evacuare a turiştilor care se aflau pe o plajă vecină.

Un alt incendiu a izbucnit pe Insula Evia, unde 42 de pomperi şi patru avioane luptau împotriva focului, relatează News.ro.

România trimite ajutor Greciei

România s-a oferit să trimită din nou ajutor Greciei. 50 de pompieri și zeci de autospeciale vor pleca în țara elenă pentru a o ajuta să facă față incendiilor masive.

„România în acest moment este prezenta în Franța, a finalizat misiuni în Grecia, dar astăzi va fi din nou pe drum în Grecia la granița cu Turcia, unde s-a solicitat intervenția în timpul nopții. Deja am pregătit o echipă de 12 autospeciale și peste 50 de pompieri care vor pleca in comunitățile elene”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, conform Digi24.