INSP cere autorităților carantinarea zonei metropolitane București-Ilfov

INSP a decis să transmită Ministerului Sănătății și Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) o propunere prin care se solicită instituirea măsurii carantinării zonei metropolitane București și Ilfov. Propunerea Institutului Național de Sănătate Publică este făcută în urma exploziei numărului de cazuri de COVID.

Bucureștiul are o incidență de 15.42 la mie, în timp ce în județul Ilfov există șase localități care depășesc incidența de 20 de cazuri de COVID la mia de locuitori. În acest context,  INSP solicită carantinarea zonală a Capitalei și a Ilfovului, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit observatornews.ro.

Printre propunerile de restricții se stabilește în ce situații se poate părăsi locuința:

  • deplasarea în interes profesional;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid-19;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenuri, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi poate fi dovedit prin bilet;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
  • părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent, cu apelarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Cele mai noi ștri
Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.