Întârzie sau nu pensiile în luna mai, se întreabă toți pensionarii, după ce, în aprilie, și-au primit banii cu zile bune înainte de ziua scadentă. În aprilie, așadar, drepturile financiare ale persoanelor în vârstă au sosit înainte de data de 10 ale lunii, pentru ca românii să aibă timp să se pregătească pentru masa de Paște.
Conform informațiilor transmise de Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, în luna mai lucrurile revin la normal, și anume pensiile vor fi virate pe cardurile pensionarilor în data de 12 mai, dar nu mai târziu de 13 mai.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Noi ajutoare financiare pentru milioane de români de la 1 septembrie! Marcel Boloș a dat vestea cea mare
În această lună, poștașul va livra pensiile beneficiarilor în perioada 1-15 mai. Lunar, pensiile intră pe card „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”, conform informațiilor transmise de Casa de Pensii. Pe de altă parte, pensionarii care primesc banii cash de la poștaș vor primi vizita acestuia în perioada 1-15 a fiecărei luni.
Răsturnare de situație privind reforma pensiilor din România! Anunț din Guvern: Încă nu-l avem stabilizat acest procent
Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a explicat recent, în cadrul unui interviu pentru Digi 24, că reducerile de la pensiile speciale nu sunt suficiente pentru a reechilibra sistemul de pensii din țară, vorbind despre reforma pensiilor. Mai mult, acesta transmite că România îşi doreşte înlocuirea indicatorului din PNRR privind veniturile seniorilor, dar fără să îl elimine.
„Plafonul de 9,4% pe care îl avem pentru cheltuielile din sistemul de pensii, incluzând şi pensiile speciale, poate fi un obstacol pe viitor, dacă Guvernul ar trebui să ia an de an măsuri de actualizare sau de majorare a pensiilor pentru a răspunde fie unei evoluţii ascendente a inflaţiei sau a altor influenţe care sunt la nivel macroeconomic. Ar trebui Guvernul, în funcţie de acestea, să actualizeze sau să majoreze pensiile. Termenul pentru care noi avem acest plafon de 50 de ani este unul care e pe termen foarte lung, să menţii astfel de plafon de cheltuieli, în condiţiile în care media acestui plafon de cheltuieli în statele europene ajunge undeva în jur de 13% din PIB”, a declarat Marcel Boloş, marţi seară, la Digi24.