NEWS

Intră banii de la stat în conturile a două milioane de români! Este cea mai bună veste la nivel național

Intră banii de la stat în conturile a două milioane de români Este cea mai bună veste la nivel național
29 mai 2023 | 14:40

Vești bune pentru foarte mulți români, după ce s-a aflat că în curând intră banii de la stat în conturile a două milioane de persoane aflate în nevoie. Astfel, cardurile sociale se alimentează săptămâna viitoare cu o nouă tranșă de 250 de lei.

Intră banii de la stat în conturile a două milioane de români! Este cea mai bună veste la nivel național

Persoanele care dețin carduri pentru alimente și mese calde trebuie să știe că banii vor intra în perioada 1-10 iunie 2023 la nivel național.

Este vorba despre cardurile destinate cumpărării de alimente sau hrană caldă vor fi acordate românilor din categoriile vulnerabile pe toată durata anului 2023 în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe. Cea de-a doua tranșă a fost virată în luna aprilie, înainte de sărbătorile pascale, ceea ce înseamnă că cea de-a treia tranșă va fi virată pe cardurile pentru alimente în luna iunie 2023 .

Aceștia vor primi în săptămânile următoare o nouă tranșă de 250 pe cardurile sociale. Astfel, cardurile sociale pentru alimente și mese calde urmează a fi alimentate în primele 10 zile ale lunii iunie. Este vorba despre ajutorul pe care românii îl primesc din două în două luni, în tranșe egale. Suma totală ce se acordă de la stat, pe parcursul întregului an, este de 1.500 de lei. Banii pot fi folosiți de către beneficiari pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Ajutor de 1.500 de lei

Ajutorul de la stat de 1.500 de lei, acordat în tranșe egale este oferit românilor cu o situație materială precara prin programul „Sprijin pentru România”.

Potrivit datelor furnizate de Guvern, de acest program social beneficiază peste 2,4 milioane de romani. Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, au precizat că în luna aprilie, prin intermediul voucherelor sociale, a fost virată suma de 623.874.750 de lei, fiind alimentate 2.406.112 carduri.

Cine sunt beneficiarii

Cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt în județele Moldovei, în Suceava fiind 90.879 de beneficiari, în Iași – 90.196 și si Bacău – 82.410. Cei mai mulți bani merg pentru beneficiarii din București, unde sunt 122.000 de beneficiari, în timp ce pe poziția a treia se situează Dolj, cu 89.801 de beneficiari.

De voucherele pentru alimente și mese calde beneficiază toate persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile. Este vorba despre persoanele fără adăpost, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul de a primi ajutor social, familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei per membru de familie și persoanele care sunt încadrate în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri lunare proprii realizate au o valoare mai mică sau egală cu 1.700 de lei.

De precizat că, în luna martie a acestui an, au fost distribuite pachete cu alimente, tot pentru persoanele vulnerabile. Acestea au conținut doar alimente produse în România, fiind vorba de: făină albă, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc și de vită, conserve cu pate de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic. Acum, cei care au vouchere pentru alimente și mese calde așteaptă o nouă tranșă de bani, ce va intra pe carduri în primele 10 zile ale lunii iunie.

Programul „Sprijin pentru România” continuă, astfel că în iunie vor intra banii pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază. Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de către beneficiar, dar se pot face și excepții în cazuri excepționale.