SHOWBIZ

Jessie Baneș a lansat melodia „România mea”, o piesă despre valori și români. Autoritățile i-au blocat accesul la filmare

Jessie Baneș a lansat melodia România mea o piesă despre valori și români. Autoritățile i-au blocat accesul la filmare
Sursă foto. Radiogoldfm.ro

Artista Jessie Baneș a lansat astăzi, 22 februarie, piesa „România Mea, o melodie centrată în jurul valorilor autohtone. Spre deosebire de tinerii din zilele noastre, care caută perpetuu viața de huzur, Jessie Baneș se oprește nițel din vacarmul cotidianului și transmite un mesaj patriotic. Un îndemn pentru iubirea de țară adresat românilor de pretutindeni.

Artista ne reamintește cât de important este să nu uităm și păstrăm vie în suflet amintirea frumoasei țări în care ne-am născut. Dar pare-se că valorile tradiționale nu sunt pe placul autorităților, blocate în birocrație. Din cauza a te miri ce hârtii, Jessie Baneș insituții reprezentative i-au blocat accesul la filmarea videoclipului noii sale piese.

Jeesie Baneș, o tânără aristă care promite

Artista a anunțat lansarea piesei și pe rețelele de socializare, și bine a făcut, pentru că urmăritorii, deloc puțini, au putut admira cadrele dintr-un peisaj mirific.

„Azi am fost absentă pentru că pregătesc o piesă nouă. Toată ziua am petrecut-o pe Platoul Bucegi, unde am filmat videoclipul. Am prins o vreme splendidă, deși a fost destul de frig. O să vedeți imaginile în curând, a meritat tot efortul și sunt convinsă că și răceala va sta departe de mine. România mea, ești divină! Îți mulțumesc pentru peisajele cu care îmi bucuri privirea și îmi umpli sufletul de fiecare dată.”

Jessie Baneș lansează piesa România Mea
Sursă foto: Radiogoldfm.ro

După ce a făcut marele anunț, Jessie Baneș a dezvăluit fanilor, urmăritorilor și ascultătorilor câteva detalii din culise, dar și o întâmplare mai puțin fericită.

„Dragi prieteni, am lansat piesa “România mea” pentru că, cu bune și cu rele, cred cu tărie că tara noastră este așa cum am descris-o în aceste versuri. O minunăție de țară, cu oameni buni care o populează, cu peisaje desprinse din basmele cu zâne și cu o istorie care conturează caractere puternice.

Un îndemn patriotic

„Sunt mândră ca sunt româncă, că m-am născut pe acest pământ sfânt, unde eroii pe care îi purtam în suflete și astăzi, au luptat sub semnul crucii cu toată ființa lor și cu speranța ca lasă urmașilor lor o Românie unită.

Fiecare țară are defectele ei, fiecare om are un cusur, dar nu trebuie sa punem etichete și să ne lăsăm mânați de credința că în altă parte a lumii e „mai bine”. Nicăieri nu-i ca acasă și asta ne-o pot relata românii care au plecat din țara lor de baștină.

Nu aș fi vrut să împărtășesc cu voi experiența neplăcută prin care am trecut, tocmai pentru că nu acesta este mesajul pe care vreau să îl propag cu acest eveniment al lansării melodiei, dar din păcate mă simt nevoită să trag un semnal de alarmă, pentru că vocea mea cred și sper că poate schimba ceva în această țară”, a trasmsi Jessie Baneș

Jessie Baneș, dezamăgită de autorități

„După ce am înregistrat melodia, mi-am imaginat ca videoclipul ei să surprindă imagini din instituții publice reprezentative pentru țara noastră, muzee sau chiar biserici pline de istorie. Zis și făcut. Am dat telefoane și mailuri acestor instituții, ca să fiu în legalitate, exprimându-mi dorința de a filma în aceste locuri care fac parte, până la urmă, din patrimoniul nostru, al românilor, unde ar trebui să avem acces neîngrădit.

Să nu mai vorbim de faptul că acestea sunt locații în care filmatul și fotografiatul nu este interzis. Spre marea mea surprindere, unele instituții nici nu s-au obosit să îmi răspundă, altele mi-au spus că pur și simplu „nu se poate” nemotivând de ce sau chiar m-au condiționat financiar(!).

Adică pe românește mi-au cerut bani de „o cafea” – mită. Nu vreau să dau numele persoanelor care conduc aceste instituții, dar știm bine că la capitolul promovare, România stă foarte prost, iar acum nu mă mir de ce. Am discutat și cu alți artiști despre această problemă și mi-au fost relatate incidente asemănătoare.

Deși am avut această dezamăgire profundă lovindu-mă de birocrații care nu ar trebui să existe, am speranța că în România va fi mai bine. Dar fiecare trebuie să contribuim la această schimbare, pentru că schimbarea vine din noi înșine”, a spus Jessie Baneș pentru radiogoldfm.

Cu toate astea artista are tot viitorul în față. Nu rămâne decât să-și demonstreze valoarea și să-și impresioneze fanii cu talentul ei desăvârșit.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele