Deficitul mare pe piața locurilor de muncă va aduce schimbări pentru românii care caută un job. Femeile de cetățenie română care vor dori să se angajeze pe un anumit post pot primi salarii de 7500 de lei pe lună.
Banii vor fi din ce în ce mai mulți, în contextul în care, în Italia, va fi nevoie de tot mai mult personal.
Un studiu realizat recent scoate la iveală faptul că italienii vor avea nevoie, în perioada următoare, de peste două milioane de angajați într-un anumit sector.
De ani buni, românii au ales să plece peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Printre cele mai populare locuri de muncă ocupate de conaționali, mai ales de femeile plecate în Italia, este cel de îngijitoare pentru persoane vârstnice – badante.
În perioada următoare, femeile de cetățenie română se vor putea bucura de salarii mai mari, chiar și de 1500 de euro, deci echivalentul a aproximativ 7500 de lei. majorarea sumelor de bani vine după ce un studiu realizat de Assindatcolf-Idos a reliefat că, până în anul 2050, numărul pacienților diagnosticați cu demență în Italia se va dubla, ajungând de la 1,48 milioane la 2,3 milioane.
În acest sens se o nevoie urgentă de personal calificat. Tot mai multe persoane în vârstă vor putea să primească sprijin de la specialiști.
„Cred că trebuie să acționăm urgent pentru a acoperi acest decalaj îngrijorător. Este o oportunitate profesională în creștere, cu venituri care pot ajunge până la 1.500 de euro pe lună.
De asemenea, doar în weekend se pot câștiga între 150 și 250 de euro. Aceasta este o șansă pe care italienii nu ar trebui să o respingă doar din motive culturale”, a explicat Renata Vrenna, director al agenției Demetra Care.
Vrenna a mai transmis ă prin acest loc de muncă, lucrătorii străini sunt ajutați să se integreze cu succes în societatea italiană. Mai mult, prin acest demers se vrea combaterea majorării costului vieții.
„Pentru femeile italiene, este o șansă de a combate creșterea costului vieții. În același timp, familiile primesc ajutorul pe care statul nu reușește să-l ofere, iar îngrijitorii străini sunt integrați cu demnitate în societatea noastră.
Este emoționant să primim mulțumiri de la aceștia pentru că i-am ajutat să-și găsească un loc în economia și comunitatea noastră”, a încheiat Renata Vrenna.