NEWS

Klaus Iohannis și-a început vizita oficială în Coreea de Sud, via Sibiu. Două avioane cu oficiali au aterizat la Seul

Klaus Iohannis și-a început vizita oficială în Coreea de Sud via Sibiu. Două avioane cu oficiali au aterizat la Seul
sursa foto. Boardig Pass
Klaus Iohannis nu renunță la turismul cu avioane de lux. În timp ce românilor li se tot cere să strângă cureaua, ca nu sunt bani, primul turist al țării, președintele României, efectuează o nouă vizită în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024, alături de soția sa Carmen Iohannis, cu un avion de lux. Restul delegației care îi însoțește pe cei doi la Seul va zbura cu un avion normal.
Şeful statului român va fi însoţit de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja şi şeful DSU, Raed Arafat. Menţionăm că oficialii români merg la Seul cu două avioane, unul al preşedintelui şi al doilea cu restul delegaţiei.

Cu lux, spre Seul, via Sibiu

Cuplul prezidențial a zburat spre Seul cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Avionul este același cu care familia Iohannis deja s-a obișnuit, fiind cel cu care a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), scrie Boarding Pass.
În 2022 și 2023, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale. Mai mult, anul trecut, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie, Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro.
avion
Foto: MediaFlux

Klaus Iohannis îşi începe turneul în Coreea de Sud. Va fi adoptată o declarație

Președintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația omologului său, Yoon Suk Yeol.

„Republica Coreea este prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008. Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum și multitudinea domeniilor în care există potențial și interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani.

În acest context, va fi adoptată la cel mai înalt nivel „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcțiile principale de cooperare vizate de ambele părți pentru următorii 10 ani”, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Administrația Prezidențială transmite că vizita în Coreea de Sud va debuta luni, cu ceremonia depunerii unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul și un tur informativ al Panmunjom (Joint Security Area) din Zona Demilitarizată.

Iohannis va fi primit de Președintele Yoon Suk Yeol

„Consultările politice dintre cei doi șefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional și global, precum și impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerțului și a investițiilor în domeniul energiei verzi și nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului și gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătății, al educației sau alte noi domenii.

Va fi evidențiată și legătura specială pe care schimburile interumane și culturale, care se bucură de o creștere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state”, se mai arată în comunicatul de presă.

În prezența celor doi șefi de stat vor fi semnate o serie de documente relevante pentru consolidarea relației bilaterale, vizând apărarea, energia nucleară, investițiile și comerțul exterior, cooperarea în situații de urgență și managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, mass-media, tineretului și sportului.

În cadrul vizitei oficiale în Republica Coreea, Președintele României va avea o întrevedere cu prim-ministrul Han Duck-soo, prilej pentru a puncta principalele obiective ale relației economice bilaterale și pentru a evalua rezultatele celui de-al X-lea Comitet Mixt pentru Cooperare Industrială (Seoul, 25 martie 2024).

Klaus Iohannis nu renunță la turismul cu avioane de lux

Toate costurile acestor capricii de lux ale președintelui au fost secretizate de Administrația Prezidențială în ciuda asigurărillor făcute privind transparența acestora, potrivit g4media.ro.
În martie anul trecut, deplasarea cu avionul de lux a președintelui în Japonia a costat nu mai puțin de 500.000 de euro. Delegația română merge spre Seul cu un avion normal în care bănuim că ar fi avut loc și președintele cu tot cu soție.
În aceste se regăsesc ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat și câțiva jurnaliști. Delegația României va avea la Seul, printre altele, o întâlnire cu preşedintele Yoon Suk-yeol, premierul Han Duck-soo şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri.
Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii, Balanţele renasc şi cer libertate
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii,...
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant...
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai...
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin de restricție împotriva lui: „Am sărbătorit toată ziua”
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin...
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul dintre cele mai mari din România, dar a ajuns în paragină
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de investiţii străin a decis să revină la cârma afacerii cu o istorie de 30 de ani şi să o răscumpere
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de...
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
S-a dus cel mai generos actor. ZI DE DOLIU în România:
S-a dus cel mai generos actor. ZI DE DOLIU în România: "Era penultimul mohican din...
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje de aproape 100 de miloane de euro
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje...
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Decizia momentului pentru toți românii care fac cumpărături de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi sau Mega Image
Decizia momentului pentru toți românii care fac cumpărături de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi sau...
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO