SPORT

Legendarul Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Are 32 etaje si o grădină tropicală

Legendarul Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Are 32 etaje si o grădină tropicală

Legendarul Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Construit în 1983, cimitirul este o atracție turistică și se află la aproximativ un kilometru distanță de stadionul echipei Santos, unde Pele a scris istorie.

Foto: Facebook

Cimitirul are 14.000 de cripte și include chiar o grădină tropicală dotată cu o cascadă. În plus, cimitirul dispune de un crematoriu, o cafenea pe acoperiș și, poate cel mai neobișnuit lucru, un muzeu de mașini clasice.

Legendarul Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Cel mai vizitat loc din Santos

În 2 ianuarie, trupul celebrului fotbalist va fi dus pe stadion, unde sicriul va fi depus timp de 24 de ore pentru ca suporterii să-i aducă un ultim omagiu.  O zi mai târziu, cortegiul funerar va trece prin fața casei mamei lui Pele, care are 100 de ani. La înmormântare va participa doar familia.

Cimitirul a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din Santos, dar şi unul dintre cele mai vizitate cimitire din lume, fiind recunoscut ca obiectiv turistic şi de către consiliul local.

Oameni din întreaga lume vin la Santos pentru a vedea cimitirul în care oamenii plătesc sume imense de bani pentru a-şi cumpăra „morminte cu vedere”.

Cimitirul este alcătuit din mai multe aripi şi, în funcţie de peisajul pe care îl oferă, mormintele sunt taxate în mod diferit. Un loc de odihnă cu un peisaj frumos, cum ar fi muntele din vecinătate, este catalogat drept „premium”. De asemenea, mormintele situate la cele mai înalte etaje sunt considerabil mai scumpe, pentru că locul de veci este cu 108 metri mai aproape de cer, decât un mormânt tipic subteran.

Camere memoriale la înalțime

Fiecare dintre cele 32 de etaje are până la 150 de cripte, toate echipate cu sistem de ventilaţie. Acestea pot găzdui până la şase trupuri, descompunerea durând în jur de trei ani. După această perioadă, familia poate deshuma corpul defunctului pentru a-l muta într-o altă parte a necropolei.

Închirierea pentru o perioadă de trei ani a unui mormânt costă între 10.000 şi 35.000 de reali brazilieni (între 23.900 şi 85.100 lei), în funcţie de partea în care este amplasat, iar prelungirea perioadei de închiriere poate deveni destul de scumpă după câţiva ani.

Pentru cei care îşi pot permite, vestitul cimitir oferă opţiuni mai scumpe, cum ar fi locuri separate pentru întreaga familie, oferindu-se camere memoriale pentru 174.000 reali brazilieni (218.900 lei)