SPORT

Leonard Doroftei a dat lovitura în Canada. Ce face fostul sportiv după falimentul din România

Leonard Doroftei a dat lovitura în Canada. Ce face fostul sportiv după falimentul din România

Leonard Doroftei a părăsit România în urmă cu mai mulți ani și a ales să se întoarcă în Canada, țară în care a evoluat ani de zile, în perioada în care practica încă boxul de performanță.

După ce s-a retras din activitate, în urmă cu mulți ani, sportivul a ales să se întoarcă în Ploiești, orașul natal, acolo unde a pus bazele unui business în care și-a pus toate speranțele, dar și-a investit și toate economiile. Din păcate, succesul s-a lăsat așteptat și, în locul lui, a venit falimentul.

Leonard Doroftei, sală de box în Canada

Complet dezamăgit de cum au evoluat lucrurile pe plaiurile natale, Moșul, așa cum este cunoscut în lumea sportului, a decis să se întoarcă în Canada, împreună cu soția și cei trei copii. Aici, mânat încă de dragostea pentru box, a pus bazele unei săli de sport, acolo unde îi învață atât pe profesionișți, cât și pe amatori cum să practice box.

„Sunt pe cale să deschid o sală de box, în zona Laval. E o zonă foarte cunoscută în Montreal. Nu va fi o sală foarte mare, dar, important e că va fi a mea, iar toți cei care vor să vină să se pregătească la sală mea, sunt bineveniți. Unul dintre ei (n.r – antrenorii de box care vor lucra în sala sa) ar putea fi și Adrian Diaconu, bunul meu prieten. Sper să-și facă timp să vină din când în când și să predea câteva ore. Oricum, eu voi continua să fiu și antrenor, așa cum am facut-o și până acum.”, povestea Leonard Doroftei, în martie 2022, conform sport.ro.

Se pare că planurile lui încep să prindă contur ușor ușor, iar o postare făcută pe contul lui de Facebook zilele trecute demonstrează acest lucru. Doroftei se ocupă personal de amenajarea sălii în care plănuiește să transmită mai departe dragostea lui pentru box.

„Lucrările continuă pentru noua sală de box”, a spus acesta.

Născut la Ploiești, Leonard a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.

A obținut cinci titluri naționale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.

A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.

Palmaresul său la amatori: 239 de victorii și 15 înfrângeri.