NEWS

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost aprobată în ședința de joi, 9 septembrie, prin Hotărârea numărul 68.

State precum Bulgaria, Norvegia sau Slovenia intră în zona roșie, iar românii care se întorc în țară din aceste state vor trebui să stea în carantină dacă nu sunt vaccinați.

Germania trece în zona galbenă, astfel că cei nevaccinați vor trebui să prezinte un test negativ pentru a evita carantina.

Noua listă intră în vigoare din 12 septembrie.

Principalele modificări pe lista țărilor cu risc epidemiologic

În zona roșie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey;

În zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao;carantina

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;

În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Tot joi, starea de alertă a fost prelungită pe întreg teritoriul României pentru încă 30 de zile, începând cu 10 septembrie.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele