NEWS

Lovitură pentru Karl Nehammer din România. Planul Austriei, nimicit la nivel european: Nu sunt bani

Lovitură pentru Karl Nehammer din România. Planul Austriei nimicit la nivel european Nu sunt bani
sursa: playtech.ro

O nouă lovitură pentru cancelarul Austriei, Karl Nehammer, venită chiar din România. Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunțat recent că în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul pe care prim-ministrul Austriei vrea să îl construiască la granița dintre Turcia și Bulgaria. Oficialul român spune că în prezent se așteaptă din partea lui Karl Nehammer soluții reale la problema migrației din UE.

Planul Austriei, nimicit la nivel european: Nu sunt bani

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a transmis recent că în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul cerul de prim-ministrul Austriei pentru a opri migraţia. anunțând că ”aşteptăm acum din partea lui Karl Nehammer soluţii reale la problema migraţiei”.

”Comisia Europeană confirmă astăzi ceea ce eu am spus încă de la începutul săptămânii: în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei”, a scris, joi seară, pe Facebook, Siegfried Mureşan, adăugând că premierul de la Viena, a declarat, luni, în Bulgaria, că va cere 2 miliarde de euro fonduri europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

”Austria a fost unul dintre cele 4 state membre ale UE ale căror guverne s-au opus cel mai tare creşterii bugetului european în trecut. În Bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027, toţi banii sunt deja planificaţi. Dacă prim-ministrul Nehammer doreşte 2 miliarde de euro în plus, atunci trebuie să ne spună de unde îi obţine. Dacă doreşte creşterea bugetului UE, acesta ar fi un lucru bun, dar este o poziţie contrară cu poziţia pe care Austria a susţinut-o şi continuă să o susţină în toate discuţiile pe buget”, a adăugat Mureşan.

Lovitură pentru Karl Nehammer din România

Oficialul român apreciază că premierul Austriei trebuie să vină cu soluţii reale la problema migraţiei.

”Aşteptăm acum din partea prim-ministrului Austriei, Karl Nehammer, soluţii reale la problema migraţiei şi să susţină creşterea Bugetului UE 2021 – 2027 cu ocazia revizuirii intermediare a bugetului european dacă, într-adevăr, doreşte creşterea alocărilor pentru întărirea frontierelor externe ale UE şi nu vorbeşte doar în cheie electorală”, a mai transmis europarlamentarul PNL.