NEWS

Marcel Boloș a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu banii pentru recalcularea pensiilor

Marcel Boloș a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu banii pentru recalcularea pensiilor
Sursă foto: gov.ro

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari. El spune că acum avem bani la buget pentru recalcularea pensiilor și că au fost luate toate măsurile pentru ca pensiile românilor să crească. Mai ales că miercuri Guvernul a stabilit normele de aplicare ale legii.

Marcel Boloș a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari

Temerile au fost astfel înlăturate. Marcel Boloș a dat asigurări că există bani pentru pensiile mărite de la 1 septembrie și ”odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat”.

Potrivit declarațiilor sale, deciziile luate de Guvern în luna septembrie a anului trecut, au fost concepute pentru această majorare.

„Au fost bugetați banii pentru recalcularea pensiilor pentru anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla, respectiv dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii.

În luna septembrie 2023, prin asumarea guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor.

Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat.

Trebuie să găsim soluțiile pentru ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate”, a declarat Marcel Boloș, potrivit realitatea.net.

Deciziile vor fi date în intervalul aprilie-mai.

Conform Casei Naționale de Pensii, pensionarii din România ar urma să primească deciziile în intervalul aprilie-mai. Astfel, milioane de beneficiari vor afla ce venituri lunare vor primi începând de la 1 septembrie.

Și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că vor dispărea inechitățile apărute între pensionari care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţile între doamne şi domni şi nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială.

„Vor fi români care vor avea, poate, o creștere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creștere de 80%. Depinde de cele trei elemente esenţiale pe baza cărora se calculează numărul de puncte: punctele contributive, punctele necontributive şi punctele de stabilitate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele