NEWS

Marius Budăi, noi vești privind tăierile de pensii

Marius Budăi noi vești privind tăierile de pensii
sursa: romaniatv.net

Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat recent că în această perioadă pe masa Ministerului Muncii se află trei variante pentru recalcularea tuturor pensiilor din România, nu doar a celor speciale.

Marius Budăi, noi vești privind tăierile de pensii

De asemenea, șeful de la Ministerul Muncii a venit și cu un anunț despre posibile tăieri de pensii. Ministrul îi liniștește pe români și dă asigurări că după recalcularea pensiilor nimeni nu va pierde bani.

„Noi, Ministerul Muncii, în colaborare cu directă cu Casa Națională de Pensii Publice, încheiem astăzi sau mâine, cel târziu, trei variante ale legii pensiilor.

Așa cum s-a stabilit în programul de guvernare, plecăm de la analiza legii 127 și acele trei variante le vom pune pe masa coaliției pentru decizie și așteptăm decizia coaliției, pentru că trebuie să continuăm apoi cu o formulă și cu un studiu de impact mai amănunțit cu Banca Mondială.

Ulterior, vreau să demarez discuțiile cu sindicatele, cu partenerii sociali și cu asociațiile de pensionari, pentru că așa mi se pare normal. Nu cred că ceea ce s-a întâmplat la scrierea PNRR trebuie să se mai repete”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3 CNN.

Am trei variante pentru recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii a subliniat faptul că la baza celor trei propuneri de recalculare a pensiilor stă principiul echității.

„Este primul principiu de la care am plecat, pentru că este și normal să fie așa, la contribuții relativ egale să avem să avem pensii egale și, atunci, acesta este principiul de bază.

De asta și în această perioadă noi continuăm preluarea datelor în format electronic, separarea datelor din perioadă contributivă cu perioade de asimilate, sporurile cu caracter permanent, separate de sporurile care nu au avut caracter permanent, sporuri care au fost luate în calcul la momentul intrării la pensii, sporuri care nu au fost luate în calcul.

În aceste trei variante propunerea principală este rezolvarea inechităților și în urma recalculării să nu scadă absolut nicio pensie și, bineînțeles, că vor fi și majorări de pensii atunci când coaliția o va decide (…). Așa cum știți, trebuia să am o lege terminată până la 31 martie, este aceasta în lucru. Nu se ține neapărat la aceste termene, cât se ține la a avea o lege discutată cu toți cei interesați.

În primul rând, să nu se mai repete greșeala de la scrierea PNRR. Eu nu voi face așa ceva”, a mai spus ministrul.

Mai mult, Marius Budăi a subliniat faptul că în urma recalculării pensiilor, niciun român nu va pierde bani, fiind exclus acest lucru atât timp cât el este în funcție.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele