SPORT

Martina Navratilova, fosta stea a tenisului mondial, a fost diagnosticata cu o boala grava. Cum se simte acum?

Martina Navratilova fosta stea a tenisului mondial a fost diagnosticata cu o boala grava. Cum se simte acum

Martina Navratilova, fosta stea a tenisului mondial, a primit din nou o veste extrem de tristă din punctul de vedere al stării ei de sănătate. După ce în 2010 a fost diagnosticată cu un cancer la sân, stadiul 1, zilele trecute fosta sportivă a anunțat că maladia a recidivat la sân și că, din păcate, a apărut un nodul malign și la gât.

Fost lider mondial, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis ajunsă astăzi la vârsta de 66 de ani, declară că nu se va da bătută nici de data aceasta, așa cum a făcut și în urmă cu mai bine de 13 ani.

„Voi lupta cu tot ce am. Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă”,

a precizat fosta jucătoare, ea exprimându-şi speranţa „într-un rezultat favorabil” al tratamentului pe care îl va urma.

După diagosticul primit în 2022, fostul lider mondial va începe tratamentul săptămâna viitoare, la New York.

Cu 59 de titluri de Mare Șlem în palmares, Martina Navratilova s-a născută în Cehia și a obţinut cetăţenia americană în 1981.

Martina Navratilova, fosta stea a tenisului mondial, s-a căsătorit cu iubita ei

Martina Navratilova s-a căsătorit, oficial în 2014, cu iubita ei, Julia Lemigova, Miss URSS 1990. Ceremonia și petrecerea au avut loc la Peninsula Hotel din New York, departe de ochii curioșilor.

„Am 58 de ani și mi-am și m-am măritat pentru prima oară”,

a spus, la ”cald”, fosta campioană de pe vremea Cehoslovaciei, de nouă ori campioană la Wimbledon, naturalizată între timp de americani.

Cele două au o relație din 2006.

„La început, ca femeie gay, nu mă gândeam la căsătorie, dar 10 ani mai încolo mă gândeam că relațiile dintre lesbiene vor fi legalizate. Și iată că am ajuns la acel moment!”, afirma atunci Martina.