NEWS

Mesajul medicilor pentru festivalerieii de la UNTOLD care nu au purtat mască: ”Vă așteptăm”

Mesajul medicilor pentru festivalerieii de la UNTOLD care nu au purtat mască Vă așteptăm

Medicul Teodora Iacob de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unitate în care sunt internați pacienții cu COVID-19, a transmis, duminică, un mesaj dur zecilor de mii de persoane care petrec la festivalul UNTOLD fără să respecte măsurile de prevenție.

„După UNTOLD vă așteptăm”, este mesajul postat pe Facebook de medic alături de câțiva colegi.

Peste 55.000 de persoane au mers la UNTOLD în prima zi, pe 9 septembrie, iar în a treia zi, sâmbătă, 11 septembrie, numărul lor a ajuns la peste 75.000, conform organizatorilor.

Din imaginile postate chiar pe pagina festivalului se poate observa că marea majoritate a celor prezenti nu respectă legea și nu poartă masca de protecție.

În județul Cluj au fost raportate duminică 97 de noi cazuri, iar rata de infectare a ajuns la 1,40, potrivit bilanțului transmis de autorități.

„Organizatorii se prefac că respectă legea, autoritățile se fac că nu văd… Să vedeți jihad în două săptămâni. Țară de inconștienți”, a fost unul dintre mesajele postate pe rețelele sociale, după apariția pozelor cu mii de oameni fără mască.

Cine trebuie să aplice legea?

„Noi nu suntem organ de control sau restricționare, autoritățile sunt în măsură să aplice legea. La intrare, fiecare persoană e obligată să poarte mască. Dacă nu are, îi oferim noi. Apoi, însă, fiecare individ e responsabil. Oricum, 80% dintre spectatori sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a declarat, pentru Libertatea, Edi Chereji, managerul festivalului.

Într-o declarație pentru EuropaFM, reprezentanții DSP Cluj au transmis că responsabilitatea pentru respectarea măsurilor de prevenție cade în grija organizatorilor.

”Este obligatorie masca de protecție, este o condiție de participare la acest festival. Cei care asigură ordinea acolo, și organizatorii, au această obligație să vegheze la respectarea acestui lucru. Nu angajații DSP au obligația să stea printre ei ca să le pună masca . Deci, din acest punct de vedere, organizatorii și cei pe care i-au angajat să asigure respectarea măsurilor, purtarea măștii, intrarea cu brățări, este răspunderea lor, nu a Direcției de Sănătate Publică. Dorina Duma, director-adjunct la DSP Cluj, pentru EuropaFM.

 

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele