NEWS

Miniștrii USR și-au dat demisia din Guvern

Miniștrii USR și-au dat demisia din Guvern

Miniștrii USR și-au dat demisia în această seară din funcțiile deținute în Guvernul României. Anunțul a fost făcut de președintele USR PLUS, Dan Barna în Parlamentul României.

 „Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna. 

Dan Barna și colegii săi și-au semnat demisiile, le-au prezentat publicului și au anunțat că le vor depune la Guvern mâine dimineață.

În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie. 

Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism. 

Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere.

Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu. 

În acest moment, miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu. 

Dan Barna, președinte USR PLUS

Miniștrii USR PLUS din Guvernul României erau Claudiu Năsui – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ioana Mihăilă – Ministrul Sănătății, Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cristian Ghinea – Ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Stelian Ion – Ministrul Justiției, remaniat de Florin Cîțu, Ciprian Teleman – Ministrul Inovării și Digitalizării.

Potrivit lui Dan Barna singura soluție pentru depășirea acestei crize guvernamentale ar fi fost demisia premierului Florin Cîțu. ”Dacă premierul își dă demisia, atunci coaliția poate merge mai departe”, a declarat Dan Barna.

Parteneri