Ministrul Marius Budăi, veste privind recalcularea pensiilor din România. Milioane de oameni sunt vizați

spot_img

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, joi că au fost evaluate peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din 4,8 milioane de dosare câte există în prezent. Anunțul a fost făcut la un eveniment de specialitate unde a răspuns la mai multe întrebări importante.

Ministrul Marius Budăi, veste privind recalcularea pensiilor din România. Milioane de oameni sunt vizați

Întrebat dacă ar putea creşte pensiile mai mici din România, Marius Budăi a răspuns că această discuţie este neconstituţională. Totuși, acesta a fost unul dintre motivele pentru care au fost acordate vouchere.

„Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie.

Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 până la 2.200 (de lei – n. r.) şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”, a menţionat Marius Budăi, la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

Milioane de dosare de pensii au fost deja reevaluate

Peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din 4,8 milioane de dosare, au fost reevaluate până în prezent, a anunțat, joi, Ministrul Muncii, Marius Budăi. Prezent la o conferință, Budăi a fost întrebat și dacă ia în calcul majorarea pensiilor mici.

Totodată, el a precizat că voucherele vor fi acordate începând cu 1 iunie, anul acesta.

„Este o activitate care este în dinamică şi în continuitate şi se va desfăşura până la sfârşitul anului, 31 decembrie. Dacă va fi o singură persoană în România care nu va primi cardul acasă în luna iunie şi îl va primi pe 1 sau pe 2 iulie nu înseamnă ca banii aferenţi lunii iunie vor fi pierduţi”, a adăugat ministrul.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.