Minivacanță de 3 zile pentru toți salariații din România. Se întâmplă în august. Se dă zi liberă

spot_img

Minivacanță de 3 zile pentru toți salariații din România. Se întâmplă în august. Se dă zi liberă de la stat cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, sărbătoare care are loc în fiecare an pe 15 august.

Minivacanță de 3 zile pentru toți salariații din România. Se întâmplă în august. Se dă zi liberă

În luna august, angajații români se vor bucura de o minivacanță de trei zile libere la rând, pentru că anul acesta data de 15 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, cade într-o zi de luni.

Astfel, aceștia vor avea liber pe 13, 14 și 15 august.

În anul 2022 Codul Muncii, legea care stabileşte numărul zilelor libere acordate angajaţilor din România, prevede 15 zile de sărbătoare legală pe care românii le vor avea libere.

Doar 9 zile libere din 15 pică în timpul săptămânii anul acesta

Din cele 15 zile nelucrătoare, doar nouă pică în timpul săptămânii. Deoarece șase dintre cele 15 zile zile nelucrătoare de sărbătoare legală pică în weekend, salariaţii care au un program de lucru de luni până vineri se vor bucura de doar nouă zile libere.

Ce zile libere și sărbători legale au mai rămas anul acesta:

15 august (luni ) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei
1 decembrie (joi) – Ziua Națională a României
25 decembrie (duminică) – Crăciunul
26 decembrie (luni) – Crăciunul

Cum stau restul țărilor europene la zilele libere

În Europa, unul dintre statele cu cele mai multe sărbători naționale este Spania -12.

În Franța sunt, anul acesta, 11 zile de sărbătoare. Cu toate acestea, în Hexagon aceste zile nu sunt considerate nelucrătoare.

În Germania, fiecare land decide dacă introduce anumite sărbători locale, în funcție de tradiția locului. Altfel, conform Codului Muncii din această țară, există nouă sărbători legale.

În cazul în care nu se acordă zile libere, angajații beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. Angajatorii care nu respectă prevederile legii privind zilele libere legale riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.