NEWS

Mircea Geoană, mesaj dur pentru liderii PSD și PNL: „Nu au candidați de calibru pentru a fi aleși”

Mircea Geoană mesaj dur pentru liderii PSD și PNL Nu au candidați de calibru pentru a fi aleși
Sursa foto: Inquam Photos

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a lansat un mesaj dur pentru liderii partidelor politice. Acesta e convins că nu există candidați la prezidențiale de calibru pentru a fi aleși în acest moment.

Mircea Geoană, mesaj dur înaintea alegerilor prezidențiale

Oficialul NATO consideră că românii știu că alegerea președintelui din acest an este foarte importantă și vor să fie siguri că își dau viitorul pe mâna unuia pe care ei să îl aleagă, nu mașinăria de partid.

”Vin de la mai multe partide tot felul de pseudo-invitații: să vină să ne caute la partid, să ne facă nu știu ce. Eu mă uit cu amuzament ca unul care am mai făcut sportul ăsta. Mai demult, dar tot l-am mai făcut și tot îl știu.

Este prima dată în 25 de ani de după revoluție când nu se știu candidații la alegerile prezidențiale și suntem deja în luna martie. Au mai și devansat alegerile pentru luna septembrie”, a declarat Mircea Geoană, într-un interviu la Antena3.

De altfel, liderul NATO e convins că unul dintre motivele devansării alegerilor este lipsa de ”cadre” în rândul partidelor de la guvernare.

”Este evident că nu au candidați de calibrul de a fi aleși de români într-un moment atât de complicat. Eu nu spun, eu am fost colegi cu mulți dintre ei și eu nu mă dezic de cine sunt și de cine am fost.

Eu nu spun că ei nu sunt buni. Pentru partid, pentru Guvern, pentru acel tip de nivel pot să continue, nu e o problemă. Dar, pentru președinte, lumea așteaptă un profil, un calibru, o experiență, un tip de soliditate pe care nu îl văd aici.”, consideră Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a răspuns și atacurilor și ironiilor venite din partea membrilor PSD.

„Am trecut prin prea multe în viața mea și sunt un om mult prea înțelept și să spun și pe aia, joc și la altă ligă ca să mă las afectat de astfel de comentarii. Eu sunt convins că majoritatea celor din partide nu sunt de acord cu astfel de afirmații.

Nu tratez un fost coleg așa și mai ales un lider atât de important. Ar trebui să fie mândri de faptul că unul care a condus PSD-ul acum niște ani de zile a ajuns să fie un personaj atât de important e să fie mândri și să nu neapărat să-mi propună mie să fac ceva, deși au făcut-o. E altă discuție. Deci nu mă interesează.”, a răspuns ferm Geoană.

Când și-ar putea anunțat Mircea Geoană candidatura

Mircea Geoană e ferm convins că doar un candidat independent, conform sondajelor, ar putea avea șanse, în acest moment, să câștige voturile românilor. De altfel, așa cum a fost chestionat deseori în ultima vreme, Geoană a vorbit și acum despre posibila sa candidatură la prezidențiale.

”Dacă voi candida, voi candida independent. Anul acesta va fi anul independenților. Oamenii aleg un personaj politic, nu o coaliție, asta nu înțelege lumea. Eu am candidat la prezidențiale, știu ce se întâmplă, am făcut chestiunea asta, s-a mai încercat o combinație de partide, nu merge.”, a explicat Geoană.

De altfel, secretarul generalul adjunct al NATO a ținut să precizeze că mandatul său trebuie să se termine înaintea sau după cel al lui Jens Stoltenberg (care pleacă la 1 octombrie 2024).

”Atâta timp cât sunt la NATO nu am cum să fac un astfel de anunț și nu este corect față de meseria și jobul meu să fac un astfel de lucru. Aliații NATO trebuie să aleagă succesorii noștri. Eu și Jens Stoltenberg nu putem pleca în același timp, el pleacă la 1 octombrie. Voi pleca mai devreme, la momentul oportun sau mai târziu.

E o luptă în mine. Nu vreau să mint pe nimeni.”, mărturisește Mircea Geoană.

Mircea Geoană, favorit în sondajele de opinie

Un sondaj INSCOP realizat recent la comanda agenției de știri News.ro îl poziționează pe Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale din 2024.

Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9%, Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă.

 

 

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele