NEWS

Muzeul Naţional „George Enescu” va fi resturat începând din 25 octombrie

Muzeul Naţional George Enescu va fi resturat începând din 25 octombrie
21 oct. 2021 | 14:30

Lucrările de consolidare, restaurare și amenajare pentru Muzeul Național „George Enescu” vor fi demarate pe 25 octombrie.

Ministerul Culturii a semnat, anul acesta, în luna iunie contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții «Consolidare, restaurare și amenajare Muzeul Național „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, Casa memorială și Anexa».

Pe 25 octombrie, investiția mult așteptată și atât de necesară întregului ansamblu al Palatului „Cantacuzino” va fi demarată! Valoarea investiției se ridică la 5,5 milioane euro, fără TVA. Va dura 24 de luni şi va fi necesară reabilitării clădirii principale, a anexei, a curţii interioare şi a împrejmuirilor. 

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Derulat conform Acordului-cadru de împrumut dintre România şi BDCE, pentru care am susținut în Guvern, în august 2020, extinderea termenului de implementare a acestora. Procedura de achiziție a început în 2018, însă au fost foarte multe contestații. Mă bucură faptul că în sfârșit vom putea avea o nouă clădire de pe calea Victoriei restaurată. Felicitări echipei de la Unitatea de Management a Proiectului pentru reziliența și determinarea de a atinge acest obiectiv foarte important. Astfel, prin acțiuni concrete, îi onorăm cu adevărat memoria lui Enescu!” a declarat ministrul culturii Bogdan Gheorghiu.

Activitățile muzeului vor continua atât în spațiul virtual/online, cât și la celelalte două sedii ale muzeului, Casa memorială ”George Enescu” – vila Luminiș de la Sinaia și secția ”Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani. În zilele de 23 și 24 octombrie 2021 accesul în spațiile muzeului de la București va fi gratuit, în programul normal de vizitare.