NEWS

Noutăți despre anul școlar care va începe luni, 13 septembrie. Ministrul Educației: „Cursurile predate online vor fi recunoscute”

Noutăți despre anul școlar care va începe luni 13 septembrie. Ministrul Educației Cursurile predate online vor fi recunoscute

„Astăzi, 10 septembrie, chiar înainte de începerea anului școlar în data de 13 septembrie, ședința de Guvern a fost dedicată Educației”, a anunțat vineri seară ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

În cadrul ședinței s-au discutat o serie de aspecte care vizează anul școlar și universitar 2021-2022.

Întrucât nu exista un cadru legal până în prezent, în ședința de Guvern a fost adoptată o ordonanță de urgență. Aceasta reglementează studiile realizate în mediul online.

   „În absenţa acestei reglementări nu mai exista posibilitatea ca universităţile să facă vreo oră în regim online. Deci a fost rezolvată şi această problemă care va face posibilă funcţionarea universităţilor pe această perioadă de criză sanitară”,  a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori vor demara pe 14 septembrie

„Ordonanța de urgență adoptată, prin care se instituie măsuri în anul școlar 2021- 2022.

Vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice. didactice auxiliare și nedidactice.

precum și posturile de conducere din cadrul unităților de învățământ preuniversitar.

În acest fel concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România. începând cu data de 14 septembrie”, a mai anunțat Sorin Cîmpeanu.

Creșele trec în sistemul de educație național, de la 1 octombrie

„Cel de-al doilea proiect de ordonanță de urgență adoptată astăzi are în vedere reluarea tuturor creșelor în sistemul de educație .

Există o serie de prevederi prin care acest lucru este posibil. La solicitarea autorităților locale, prin decizia instituțiilor școlare. Autoritățile Inspectoratelor școlare vor finaliza preluarea până la sfârșitul acestui an.

A fost calculat și stabilit costul standard per elev în creșă la 15.000 RON. Este mai mult decât dublu față de costul standard per copil în grădiniță.

În cazul în care autoritățile administrației publice locale nu solicită arondarea în sistemul de învățământ, creșele rămân instituții publice cu subordonare locală.

Cu personalitate juridică, dar finanțarea va fi asigurată tot de la bugetul de stat de Ministerul Educației. conform standardului per an școlar”, a completat ministrul educației.

Parteneri