SPORT

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Adelaide la prima revenire în Australia după expulzare. Sârbul s-a răzbunat

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Adelaide la prima revenire în Australia după expulzare. Sârbul s-a răzbunat
sursa> gsp.ro

Novak Djokovic a câştigat duminică, 8 ianuarie, turneul de tenis Adelaide International 1 (ATP 250) după ce a salvat o minge de meci în finala cu americanul Sebastian Korda, încheiată 6-7 (8/10), 7-6 (7/3), 6-4 în favoarea sârbului care astfel s-a răzbunat după ce anul trecut a fost expulzat din această țară deoarece nu era vaccinat împotriva COVID-19.

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Adelaide la prima revenire în Australia după expulzare. Sârbul s-a răzbunat

Novak Djokovic, fostul lider ATP, în prezent pe locul 5 mondial, s-a impus duminică la o zi după ce l-a învins în semifinale pe rusul Daniil Medvedev, deşi s-a accidentat la coapsă.

Sebastian Korda este pe poziţia a 33-a în ierarhia internaţională. Turneul de la Adelaide, organizat înainte de Australian Open, a fost dotat cu premii totale de 642.735 de dolari americani, transmite Reuters.

Djokovic a fost susţinut de public la revenirea sa în Australia, la un an după ce a fost expulzat deoarece nu era vaccinat împotriva Covid. Sârbul este deţinătorul recordului de victorii la Australian Open, nouă, şi speră să-l egaleze în această lună pe Rafael Nadal, care are cele mai multe turnee de Mare Şlem câştigate, 22.

În momentul în care a pătruns pe teren, la începutul turneului, „Nole” a avut parte de o primire extrem de călduroasă din partea fanilor australieni. Aceștia i-au strigat numele campionului sârb și l-au aplaudat la scenă deschisă. La final, Novak Djokovic a avut sesiune de selfie-uri şi autografe, alături de fani.

La sosirea sa în Australia, săptămâna trecută, Novak Djokovic a recunoscut că nu va uita niciodată ce s-a întâmplat în urmă cu un an, când a fost expulzat pentru că a refuzat să se vaccineze anti Covid-19.

Djokovic, expulzat în ianuarie 2022 din Australia

Novak Djokovic a fost privat de ediţia din 2022 a turneului Australian Open după ce a fost expulzat din „Ţara Cangurilor”. Nevaccinat împotriva Covid-19, el încercase să intre pe teritoriul Australiei cu o scutire, care i-a fost în cele din urmă refuzată, fiind expulzat chiar înainte de începerea turneului, după ce a petrecut câteva zile într-un centru de detenţie şi a făcut apel la justiţie.

De asemenea, Djokovic primise şi o interdicţie de intrare în Australia pe o perioadă de trei ani. Dar cerinţa de vaccinare a fost ridicată de atunci în Australia, iar tenismenul sârb, în vârstă de 35 de ani, şi-a obţinut viza după ce interdicție de călătorie a fost ridicată în noiembrie.

Fostul lider al clasamentului ATP, câştigătorul a cinci titluri în 2022, inclusiv pe iarba de la Wimbledon, este favoritul viitoarei ediţii a Australian Open, unde speră să cucerească a zecea sa coroană.