NEWS

O barcă condusă de o femeie drogată, s-a răsturnat în Dunăre. La bord erau opt persoane

O barcă condusă de o femeie drogată s-a răsturnat în Dunăre. La bord erau opt persoane
Sursă foto: Centru Nautic - Cazanele Dunării

O barcă condusă de o femeie drogată, s-a răsturnat în Dunăre. La bord se aflau opt persoane, dintre care 6 erau adulți și 2 erau copii minori. Toți se află în afara oricărui pericol.

O barcă condusă de o femeie drogată, s-a răsturnat în Dunăre

Femeia de 37 de ani din Galați conducea ambarcațiunea cu 8 persoane la bord. Accidentul s-a petrecut duminică seara, din cauza unei manevre greșite. Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul Transporturi Navale Galaţi au fost sesizaţi prin 112.

Din primele verificări ale echipei care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcaţiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greşite, transmite News.ro.

Toate persoanele purtau veste de salvare şi au reuşit să ajungă pe malul tulcean.

Rezultatele anchetei

Femeia deţine permis de conducere ambarcaţiune clasa D şi a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanţe psihoactive. Rezultatul a fost negativ pentru alcool, dar pozitiv la la substanţa Benzodiazepan, la testarea cu aparatul Drugtest. Ea a fost dusă la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval, precum şi pentru vătămare corporală din culpă.