NEWS

O fată de 14 ani a sunat la întâmplare și a anunțat că este ”răpită și legată la ochi”. Poliția din două județe a intrat în alertă

O fată de 14 ani a sunat la întâmplare și a anunțat că este răpită și legată la ochi. Poliția din două județe a intrat în alertă

O fată de 14 ani din județul Dolj a vrut să facă o farsă și a sunat la întâmplare, iar la telefon a anunțat că este sechestrată și legată la ochi de către iubit. Persoana care a primit apelul, o femeie din Arad, a sunat imediat la 112 și a alertat autoritățile. Pentru descoperirea fetei s-au mobilizat polțiști ai Serviciului de Investigații Criminale, agenți ai Biroului de Analiză a Informațiilor Arad și ai Serviciului Operațiuni Speciale Arad, precum și un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Fata era cu o prietenă și făcea farse la telefon

„În ziua de 4 septembrie a.c., am fost sezizați prin apel S.N.U.A.U., de o femeie, din municipiul Arad, despre faptul că ar fi fost apelată, cu număr privat, pe telefonul său mobil, de o persoană de sex feminin, care i-ar fi relatat faptul că ar fi sechestrată, legată la ochi și ar fi fost transportată de către iubitul său într-o locație necunoscută, precizând faptul că ar avea 19 ani, fără a mai putea da alte detalii cu privire la identitatea sau a iubitului său ori la împrejurările în care ar fi fost lipsită de libertate. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Arad constituindu-se de urgență o echipă operativă de investigare, formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Biroului de Analiză a Informațiilor Arad și Serviciului Operațiuni Speciale Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Tânăra făcea farse la telefon prin apeluri cu număr ascuns

„În urma investigațiilor efectuate, a fost identificată apelanta, în persoana unei minore, de 14 ani, din satul Rojiște, județul Dolj, aceasta declarând că, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu o prietenă, în vârstă de 13 ani, au hotărât să facă o glumă unei persoane, au format la întâmplare un număr de telefon, inserând o combinație de cifre și caractere înainte pentru a apela cu număr ascuns, după care a relatat persoanei apelate că este sechestrată, amenințată cu moartea, totodată cerându-i ajutor. În consecință, părinții celor două minore au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Activitatea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, au anunțat polițiștii.

Image by Jan Vašek from Pixabay