BUSINESS

OpenAI lansează un model mai puternic de inteligență artificială, cunoscut sub numele de GPT-4

OpenAI lansează un model mai puternic de inteligență artificială cunoscut sub numele de GPT-4
sursa foto: Infoq.com

OpenAI, compania care a realizat chatbotul de succes ChatGPT, a transmis recent că începe să lanseze un model mai puternic de inteligenţă artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind astfel terenul pentru proliferarea şi mai multor tehnologii de tip uman, anunță Reuters.

OpenAI lansează un model mai puternic de inteligență artificială, cunoscut sub numele de GPT-4

Startupul, finanţat de Microsoft, a declarat într-o postare pe blog că cea mai recentă tehnologie a sa este ”multimodală”, ceea ce înseamnă că imaginile, precum şi mesajele text o pot stimula să genereze conţinut.

Funcţiile de introducere a textului vor fi disponibile mai întâi pentru abonaţii ChatGPT Plus şi pentru dezvoltatorii de software, cu o listă de aşteptare, în timp ce capacitatea de introducere a imaginii rămâne o previzualizare a cercetării sale, scrie ACB News, citând Reuters.

Lansarea foarte aşteptată semnalează modul în care angajaţii de birou pot apela la AI în continuă îmbunătăţire pentru mai multe sarcini, precum şi modul în care companiile de tehnologie sunt blocate în competiţie pentru a câştiga afaceri din astfel de progrese.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat marţi ”o baghetă magică” pentru software-ul său de colaborare, care poate redacta practic orice document, cu câteva zile înainte ca Microsoft să prezinte AI pentru procesorul său Word concurent, care este probabil alimentat de OpenAI.

Versiune îmbunătățită a chatbotului

Cea mai recentă tehnologie a startupului a reprezentat în unele cazuri o îmbunătăţire vastă faţă de versiunea anterioară, cunoscută sub numele de GPT-3.5, a spus compania.

Într-o simulare a examenului de barou solicitat absolvenţilor de facultate de drept din SUA înainte de practica profesională, noul model a obţinut un punctaj în jurul primilor 10% dintre cei care iau testul, comparativ cu modelul mai vechi, care se clasifică între ultimii 10%, a spus OpenAI.

În timp ce cele două versiuni pot părea similare în conversaţia obişnuită, ”diferenţa apare atunci când complexitatea sarcinii atinge un prag suficient”, a spus OpenAI, menţionând că ”GPT-4 este mai fiabil, creativ şi mai capabil să gestioneze instrucţiuni mult mai nuanţate.”

În timp ce cele două versiuni pot părea similare în conversaţia obişnuită, ”diferenţa apare atunci când complexitatea sarcinii atinge un prag suficient”, a spus OpenAI, menţionând că ”GPT-4 este mai fiabil, creativ şi mai capabil să gestioneze instrucţiuni cu mai multe nuanţe.”