Un sortiment popular de pâine a devenit extrem de periculos. Specialiștii avertizează că ar putea conține arsenic.
Se dă un mare semnal de alarmă pentru persoanele care consumă pâine fără gluten. De curând, specialiștii nutriționiști au descoperit care este una dintre cele mai riscante opțiuni de pâine din magazinele alimentare, având un conținut alarmant de arsenic.
Arsenicul este definit ca o substanță toxică care ajunge în produsele din făină fără gluten prin intermediul ingredientelor folosite, precum făina de orez sau de porumb. Cerealele de acest fel pot absorbi arsenicul din sol pe parcursul creșterii și procesării lor. În momentul în care ajung în produsele finale, cum ar fi pâinea, substanța periculoasă rămâne prezentă.
Chiar dacă pâinea fără gluten este bună ca o alternativă mai sănătoasă, aceasta poate avea efecte negative asupra sănătății noastre pe termen lung. Arsenicul, de exemplu, este asociat cu multiple probleme de sănătate, cum ar fi riscul crescut de accident vascular, hipertensiune arterială, diabet de tip II și chiar boli cardiovasculare în rândul copiilor. Mai mult, arsenicul provoacă probleme de rinichi, crește riscul de cancer pulmonar și de probleme ale sistemului respirator.
Dacă nu poți face acasă propria pâine, alege să cumperi una cât mai sănătoasă. Specialiștii nutriționiști recomandă pâinea din făină integrală de grâu. Acest tip de pâine păstrează bobul de grâu intact și tărâțele nu sunt îndepărtate în procesul de fabricație. Vitaminele, mineralele și nutrienții rămân în produs până la procesul final de coacere.
În acest sens, dacă vrei să faci o alegere mai bună pentru sănătatea ta, este bine să optezi pentru pâinea integrală. Aceasta este cel mai recomandat sortiment de pâine în rândul medicilor specializați în nutriție.
„Când vine vorba de sănătate, pâinea integrală este o alegere mai bună, în comparație cu pâinea albă. Pâinea integrală conține mai multe fibre și nutrienți importanți din tărâțe și germeni”, a explicat dieteticianul nutriționist Jill Weisenberger.
„Pâinea este un aliment de bază. Pâinea este foarte hrănitoare, dar poate fi și foarte toxică, dacă nu știm exact ce conține sau dacă această pâine pe care o luăm din comerț conține prostii. Din nefericire, făinurile de grâu care există în comerț, acelea care au triplu 0, ele sunt albe, sunt imaculate, sunt nemaipomenite.
Produsul obținut din aceste făinuri este crescut frumos, este elastic, are toate calitățile din lume ca să fie aspectuos și gustos, dar din păcate nu este sănătos. Făina de grâu nu este albă, nu este albă complet.
Făina de grâu este ușor gri, un alb murdar. Aceea este făina de grâu bio, aceea este făina de grâu sănătoasă”, îndeamnă Dr. Adina Alberts.