NEWS

Pas important pentru aderarea României la Schengen. Anunțul făcut de Eugen Tomac, președintele PMP

Pas important pentru aderarea României la Schengen. Anunțul făcut de Eugen Tomac președintele PMP
02 iun. 2023 | 10:45

Europarlamentarul Eugen TOMAC, președintele PMP, anunță un pas important pentru aderarea României la Schengen. Acesta a cerut printr-o petiție intervenția Parlamentului European.

Aderarea României la Schengen. Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) anunță vineri că a depus, la Bruxelles, petiția prin care se solicită ca Parlamentul European să intervină în procesul deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în chestiunea aderării României la Schengen.

Eugen Tomac spune că petiția a fost semnată de 50.000 de români, dovada în acest sens fiind, totodată, depusă.

„Pentru că doar determinarea noastră, a românilor, ne poate face dreptate, am mai făcut un pas în demersul pe care l-am inițiat la Curtea de Justiție a UE în chestiunea Schengen.

Ieri am depus, la Bruxelles, petiția prin care cerem Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Am depus, de asemenea, împreună cu documentele necesare, și dovada celor peste 50.000 de semnături adunate în favoarea acestei inițiative.

Parlamentul European, în calitate de reclamant privilegiat, are forța necesară pentru a ne ajuta să câștigăm acest proces atât de important pentru noi.

Nu am fost singur. I-am avut alături, în mod simbolic, pe toți cei peste 50.000 de români care au semnat petiția. Le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte.

Le mulțumesc colegilor mei din Partidul Mișcarea Populară pentru efortul și mobilizarea din ultimele luni. Îi mulțumesc și colegului meu, europarlamentarului Vlad Botoș pentru că a fost ieri alături de noi.

România merită în Schengen și sunt convins că vom reuși să ne câștigăm acest drept ce ne-a fost refuzat timp de aproape 12 ani!

#RomaniainSchengen „, a spus Eugen Tomac.

Eugen Tomac a dat în judecată, pe data de 6 februarie 2023, Consiliul Uniunii Europene pentru blocajul generat de Austria împotriva României în procesul de aderare la spațiul Schengen.

Acțiunea declanșată de Eugen Tomac a fost depusă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, ”având calitatea de reclamant neprivilegiat”.

„Anul acesta, pe 6 februarie, am dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru blocajul generat de Austria împotriva României în procesul de aderare la spațiul Schengen. În calitate de deputat european, am depus această acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene având calitatea de reclamant neprivilegiat.

Pentru a reuși să avem un proces cât mai rapid în interesul a douăzeci de milioane de cetățeni români, am lansat campania «Semnează pentru România în Schengen».

Prin acest demers, am invitat cetățenii români să susțină petiția adresată Parlamentului European prin care îi cerem intervenția în procesul deschis la CJUE. De ce? Pentru că Legislativul are calitate de reclamant privilegiat”, notează Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.