Pe unde umblă Cornel Dinicu în timp ce e arestat la domiciliu au aflat paparazzi MediaFlux. Ieri a fost o zi lungă pentru patronul de la Ferma Dacilor, iar motivele pentru care acesta a plecat de acasă au fost, se pare, justificate.
Pe 2 februarie, patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a fost eliberat din arestul IPJ Prahova şi este plasat de magistraţii prahoveni în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.
Timp de 30 de zile, Cornel Dinicu trebui să respecte condiţiile impuse de arestul la domiciliu, cele clasice. Nu are voie să părăsească locuinţa fără acordul autorităţilor care îl anchetează şi nici să ia legătura cu ceilalţi martori sau suspecţi din dosar.
De asemenea, trebuie să se prezinte la poliţie sau la parchet ori de câte ori este chemat.
Drumurile pe care le-a făcut patronul de a Ferma Dacilor ieri au fost, cel mai probabil, legate de astfel de solicitări ale autorităților. Cornel Dinicu a fost până poliție, la secția 2 din București, apoi a făcut un drum până la Ploiești, de această dată la Tribunal.
Pararazzi MediaFlux l-au filmat când vorbea destul de agitat cu însoțitorul său – un tânăr care dealtfel i-a fost și șofer – ba, la un moment dat a și zâmbit. Omul de afaceri a păstrat tot timpul căștile pe urechi – având probabil mult de vorbit la telefon – și nu a renunțat la ele decât când a intrat în instituțiile sus-amintite.
Drumurile de ieri ar putea avea legătură cu o problemă apărută în dosarul său.
Patronul Fermei Dacilor a fost plasat în arest la domiciliu, dar Cornel Dinicu locuieşte într-un apartament în care stau, de asemenea, soţia şi copilul său, amândoi martori în dosar.
Judecătorii nu au observat când au instituit măsura respectivă că toţi trei figurează la aceeaşi adresă. Fiind martori în dosar, Dinicu nu ar avea voie să comunice cu ei.
Aşa că, patronul Fermei Dacilor cere acum magistraţilor să-i dea derogare ca să poată vorbi cu soţia şi băiatul.
În primul rând am putea vorbi despre varianta în care judecătorul să îi dea o derogare şi să îi permită să ia legătura cu soţia şi copilul, lucru puţin probabil, spun specialiştii, pentru că vorbim despre condiţia obligatoriu impusă de arestul la domiciliu, cea de a nu lua legătura cu martorii din dosar pentru a elimina riscul ca suspectul să le influenţeze acestora declaraţiile.
Pe de altă parte am putea asista şi la varianta în care fie soţia şi copilul să se mute la altă adresă, fie ca inculpatul să solicite să execute arestul la domiciliu la o altă adresă, cum ar fi o locuinţă închiriată.
Dacă niciuna din aceste variante nu va fi posibilă din motive obiective instanţa poate reimpune întoarcere lui arestul preventiv de la Câmpina. Rămâne de văzut ce va decide Judecătoria Ploieşti.