NEWS

Pensiile se majorează substanțial! Decizia așteptată de milioane de români: Suntem pe ultima sută de metri

Pensiile se majorează substanțial Decizia așteptată de milioane de români Suntem pe ultima sută de metri
sursa: cancan.ro

Pensiile se majorează substanțial! Decizia așteptată de milioane de români a fost anunțată de ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a ales să le dea românilor vestea mult așteptată la România TV, unde a vorbit despre majorarea pensiilor.

Pensiile se majorează substanțial! Decizia așteptată de milioane de români: Suntem pe ultima sută de metri

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut dezvăluiri de ultimă oră privind majorarea pensiilor. Acesta a dat detalii și despre ajutoarele acordate de Guvern.

”Vreau să vă spun că suntem pe ultima sută de metri cu actele normative, suntem în construcția finală, din discuțiile care au loc pe parcursul acestor zile. Și astăzi și mâine discutăm cu Ministerul de Finanțe, avem actele normative, avizul economic și social și important este că de la 1 ianuarie, pensiile vor fi majorate, de la 1.586 de lei la 1785  de lei.

Este practic un termen nominal, cea mai mare majorare, și iată că am ajuns și am depășit chiar aceea prevedere din lege de majorare cu 40% de la valoarea de 1.775 la  valoarea de 1.785 de lei și eu cred că guvernarea și-a pus o amprenta pozitivă”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Ajutoarele de stat se vor da în două tranșe

În ceea ce privește ajutoarele acordate pensionarilor, Ministrul Muncii a spus că acestea vor ajunge la 4.3 milioane de pensionari.

”Până acum am avut măsuri până la 2000 de lei și am preferat să majorăm, pentru că se majorează și valoarea punctului de pensii, vor fi aproximativ 4.3 milioane de seniori ai României care vor intra în această categorie. Avem acel sprijin de 1.000 de lei până la 500 de lei, sprijinul de 800 de lei și 600 de lei care vor fi împărțiți în 2 tranșe egale semestriale.

În privința tichetelor de alimente am ridicat și pragul pentru acel voucher de la 1.500 la 1.700 astfel încât cetățenii să fie cuprinși în această măsură, 1.84 mil de seniori. În continuare, vom avea și acest sprijin de 1400 de lei pentru plata energiei care va fi împărțit în 2 părți egale semestriale în 2023”, a explicat ministrul Muncii.

Marius Budăi a anunțat că din luna ianuarie 2023, Guvernul va majora alocațiile copiilor, dar și indemnizațiile pentru veteranii de război. Mai mult, statul le va oferi începând de anul viitor pensionarilor cu dizabilități cea de a 13-a pensie.

”În luna ianuarie vom majora și alocațiile copiilor, veteranilor de război și vom achita a 13 indemnizație pentru pensionarii cu dizabilități. Vreau să va spun că este un lucru pe care trebuie să îl facem, suntem obligați în această perioada grea și credem că președintele Ciolacu a spus că nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă”, a transmis ministrul.