NEWS

Pericol de explozie la termocentralele din Gorj! Semnalul de alarmă tras de sindicalişti

Pericol de explozie la termocentralele din Gorj Semnalul de alarmă tras de sindicalişti
Sursă foto: igj.ro

Pericol de explozie ”iminent” la termocentralele din Gorj! Este semnalul de alarmă tras de sindicaliștii de la Energia Turceni. Ei cer măsuri urgente și s-au întâlnit cu liderii Complexului Energetic Oltenia.

Pericol de explozie la termocentralele din Gorj!

Liderul de sindicat din Turceni, Eugen Iovan, avertizează că, în acest moment, pericolul ca termocentralele să explodeze este unul real. S-a ajuns la această criză din cauza lipsei de personal calificat.

De exemplu, în acest moment, monitorizarea termocentralei privind funcționarea în parametrii normali este făcută doar de un singur angajat, în condițiile în care normele de siguranță prevăd patru specialiști care să se ocupe de asta.

Complexul Energetic Oltenia a decis disponibilizări masive și mulți salariați au ieșit deja la pensie. În locul lor însă, n-au mai fost găsiți alți specialiști.

Explozia termocentralelor, respectiv a hidrogenului, ar avea urmări catastrofale, care s-ar întinde pe 60 km distanță, susține sindicalistul, citat de Antena3.

Întâlnire de urgență cu sindicaliștii

Imediat ce sindicaliștii au atras atenția asupra acestui pericol, conducerea Complexului Energetic Oltenia, care are în subordine termocentralele Turceni, Rovinari și Șalnița, a decis o întâlnire de urgență.

Aceasta are loc la sediul companiei din Gorj, care se află în subordinea Ministerului Energiei.