Programul Noua Casă continuă și în acest an. CEC Bank a anunțat că va acorda credite cu dobânzi reduse. Clienții care încasează salariul prin bancă vor beneficia de un IRCC de +1,90, iar pentru persoanele care încasează salariul la o altă bancă CEC Bannk a stablit un IRCC+2%.
Dobânzile sunt mai mici decât cele ale creditelor ipotecare standard. Un aspect care merită menționat constă în faptul că creditele Noua Casă pe care le oferă CEC Bank au comision zero de analiză și de administrare.
Finanțările CEC Bank din Programul Noua Casă sunt garantate de FNGCIMM, raportul de garatare se aplică diferențiat în funcție de valoarea locuinței și de categoria acesteia.
Creditele Noua Casă acordate de banca amintită sunt ceva mai avantajoase, prin prisma faptului că avansul este mai mic decât finanțările standard, care solicită un avans de 5% pentru locuințele sub 70.000 de euro și de 15% pentru locuințele de până în 140.000 de euro.
De exemplu, pentru un credit de 250.000 de lei contractat pe o perioadă de 25 de ani, beneficiarul va plăti puțin peste 1.900 de lei, în condițiile prevăzute în Programul Noua Casă, adică venitul încasat la CEC Bank și la o dobândă anuală efectivă (DAE) de 8,15%.
CEC Bank este partener în programul guvernamental de 15 ani. Valoarea medie a unei finanțări, acordate prin Programul Noua Casă a fost de 239.016 lei, echivalentul a 48.047 euro.
CEC Bank, fondată în 1864 și definită ca instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România, are cea mai mare rețea de filiale în teritoriu, cu peste 1.000 de sucursale. La finalul primului semestru din 2023, activele băncii au fost de 69.08 miliarde lei.
CEC Bank alături de Banca Transilvania este una dintre unitățile bancare preferate de clienții români, persoane fizice, juridice, IMM-uri sau corporații mari. Serviciile bancare pot fi accesate online sau prin multiplele canale de distribuție: sucursale, rețele de ATM și POS-uri, internet banking sau mobile banking.