Mulți nu știu despre planta minune care ține păianjenii și alte insecte la distanță, fiind considerat un adevărat odorizant natural care are proprietăți dezinfectante. Este un lucru sigur că nimănui nu îi place să găsească astfel de creaturi prin casă, motiv pentru care există un truc foarte simplu la care puteți apela pentru a nu mai avea această problemă niciodată, fără să folosiți insecticid sau alte substanțe periculoase.
Există planta minune care ține la distanță toate insectele. Mai mult decât atât, această plantă va fi și o decorațiune frumoasă, dar și un odorizant natural minunat. Pentru cei care nu știu, este vorba despre tufișul decorativ de lămâi sau planta de lămâie. Acesta vă va umple casa de un miros plăcut, dar care nu este prea prietenos cu insectele și, în special, cu păianjenii. Mai mult, dacă este crescută corespunzător, ea va oferi și fructe aromate și înmiresmate, perfecte pentru o limonadă.
În cazul în care există păianjenii sau alte insecte într-o anumită cameră, atunci este indicat ca tufișul de lămâi să fie ținut în acea încăpere, scrie Antena 3.
Dacă insectele apar peste tot în casă, atunci ar fi bine să aveți cel puțin trei astfel de plante, pentru ca aroma lor să pătrundă în toată casa. Lămâia are proprietăți dezinfectante și poate elimina ciupercile și bacteriile.
În primul rând, aveți nevoie de semințele a aproximativ 15 lămâi întregi și în stare bună. Acestea se hidratează într-un pahar cu apă, iar cele care rămân uscate trebuie aruncate. După ce s-au hidratat, semințele sănătoase de lămâi trebuie lăsate la uscat pe un prosop de hârtie.
Într-un vas se pune puțin pământ, apoi semințele de lămâi se aranjează într-un model circular, astfel încât să acopere toată suprafața solului. La final, trebuie să acoperiți semințele cu un strat de pietriș și să le lăsați așa timp de două săptămâni.
Primele răsaduri ar trebui să apară după această perioadă. Dacă răsadurile au apărut, este timpul să udați semințele, în fiecare dimineață, cu un pulverizator. În cazul în care răsadurile sunt prea apropiate unele de altele, le puteți muta în mai multe recipiente. Răsadurile nu vor crește prea rapid, ba chiar va dura undeva la cinci luni până când vor atinge o dimensiune potrivită pentru a putea fi mutate în ghivece.