NEWS

Poliția Română îi audiază pe cei care susțin cauza palestiniană

Poliția Română îi audiază pe cei care susțin cauza palestiniană
Sursa foto: evz.ro

Poliția Română îi audiază pe cei care susțin cauza palestiniană, oamenii legii făcând precizarea că acșiunile au caracter preventiv şi se desfăşoară punctual.

Mai mulţi cetăţeni palestinieni cu domiciliul în România, dar şi români cunoscuţi drept susţinători ai cauzei Palestinei în conflictul acestei ţări cu Israelul au fost chemaţi la Poliţie în ultima perioadă.

În unele cazuri, scrie stiripesurse.ro, aceștia au fost chiar vizitați de polițiști sau au fost sunați de oamenii legii pentru a „respecta legea”.

Într-o declaraţie pentru Libertatea, unul dintre cei aflaţi în această situaţie a mărturisit că „nu a fost o discuţie intimidantă, dar gestul, în sine, a fost”, relatează NEWS.RO.

După publicarea declaraţiilor celor care au avut discuţii cu poliţiştii pe tema convingerilor lor legate de războiul în care sunt implicate Israelul şi Palestina, Poliţia Română a transmis public faptul că „aceste activităţi au preponderent caracter preventiv şi se desfăşoară punctual, în baza unor semnalări/sesizări”, fiind „analizate date şi informaţii, pentru a preveni orice risc care ar putea pune în pericol ordinea publică”.

Fără a face referire în mod specific la articolul publicat de Libertatea, oficialii Poliţiei Române au transmis, miercuri, un punct de vedere.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, privind invitarea mai multor cetăţeni la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Centrul de Informare şi Relaţii Publice al I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele:

Poliţia Română, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, desfăşoară permanent, în baza legii de organizare şi funcţionare, activităţi pentru preîntâmpinarea unor evenimente care pot avea impact asupra ordinii şi siguranţei publice. Astfel, Poliţia Română este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii. Aşa cum s-a comunicat public până în prezent, aceste activităţi au preponderent caracter preventiv şi se desfăşoară punctual, în baza unor semnalări/sesizări. Sunt analizate date şi informaţii, pentru a preveni orice risc care ar putea pune în pericol ordinea publică, iar instituţiile din România sunt atente, mobilizate şi pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune”, transmit oficialii IGPR. Potrivit acestora, au fost sporite efectivele de personal „în zonele de interes” şi ”se cooperează cu partenerii interni şi externi”. Poliţia Română precizează că „înţelege şi susţine drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi nu îngrădeşte dreptul la liberă exprimare”.

Aproximativ o sută de persoane au participat, în 21 octombrie, la un miting organizat de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România în Piaţa Universităţii din Capitală, acţiunea fiind un protest faţă de conflictul din Fâşia Gaza.

Parteneri
Toți șoferii trebuie să știe! Cine plătește amenda de viteză în situația în care mașina este împrumutată
Toți șoferii trebuie să știe! Cine plătește amenda de viteză în situația în care mașina...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe ce aruncaţi la gunoi în fiecare zi.
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe...
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui...
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
OANA ROMAN a luat decizia! Se întâmplă la scurt timp DUPĂ DECESUL Mioarei Roman
OANA ROMAN a luat decizia! Se întâmplă la scurt timp DUPĂ DECESUL Mioarei Roman
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru...
Un cutremur major ar fi un dezastru. La ce capitole stă România cel mai rău
Un cutremur major ar fi un dezastru. La ce capitole stă România cel mai rău
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei....
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de 80 de lei
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de...
Se vinde un cazinou din România. La ce preț e evaluat
Se vinde un cazinou din România. La ce preț e evaluat
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul îl știe toată țara!
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul...
Alertă pentru românii care cumpără carne de miel de Paște!
Alertă pentru românii care cumpără carne de miel de Paște!
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile