NEWS

Poșta Română permite accesul tuturor românilor în oficiile poștale, fără a solicita certificatul verde

Poșta Română permite accesul tuturor românilor în oficiile poștale fără a solicita certificatul verde

Poșta Română a anunțat că va permite accesul tuturor românilor în oficiile poștale, fără a solicita certificatul verde.

„Compania Națională Poșta Română asigură clienților săi acces total la serviciul universal în toate subunitățile poștale, în condiții de siguranță, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2.

Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!”, a transmis CNPR în cadrul unui comunicat de presă.

Cu toate că nu se va solicita prezentarea Certificatului Verde, Poșta Română recomandă o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Printre acestea se numără:

  • Purtarea în mod corect a măștii de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;
  • Dezinfectarea mâinilor, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția clienților în incinta subunității poștale;
  • Respectarea regulii de o persoană în incinta oficiului;
  • Respectarea distanțării sociale, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Compania Națională Poșta Română a dorit totodată să precizeze de ce permite accesul tuturor românilor în oficiile poștale. Fără a solicita certificatul verde

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale. Se află în proprietatea statului român. Reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).