NEWS

Premieră istorică în Formula 1. Compania românească CryptoDATA, partener tehnic și sponsor pentru Sauber Alfa Romeo

Premieră istorică în Formula 1. Compania românească CryptoDATA partener tehnic și sponsor pentru Sauber Alfa Romeo

E premieră istorică: CryptoDATA, companie deținută de românul Ovidiu Toma, va fi în sezonul 2023, partener tehnic de cyber security și sponsor pentru echipa Sauber Alfa Romeo.

O altă companie românească, Bitdefender, a încheiat un parteneriat cu Ferrari S.p.A. pentru a deveni în 2023 partenerul global de securitate cibernetică al Scuderiei Ferrari în Campionatul Mondial de Formula 1.

CryptoDATA, partener tehnic pentru Alfa Romeo. Urmează anunțul oficial

Compania autohtonă devenea, în toamna anului trecut, acționar majoritar și strategic al echipei RNF Yamaha MotoGP Team.

CryptoDATA Tech, un pionier în domeniul tehnologiilor aplicate blockchain și dezvoltator de soluții de securitate cibernetică hardware și software se lansa așadar într-o investiție strategică, marcând o etapă importantă și începutul unei noi ere atât pentru gigantul IT românesc.

CryptoDATA este și prima companie românească care a intrat în lumea sporturilor cu motor, fiind anul trecut principalul partener al Marelui Premiu al Austriei la MotoGP, parteneriat care se va extinde și în anii următori.

”După ce am achiziționat fosta echipă de MotoGP RNF Yamaha, care actualmente este RNF CryptoDATA, am considerat că putem face și mai mult. Am decis că trebuie să fim prezenți în moto-sportul global, inclusiv în Formula 1, astfel că am devenit partener tehnic de cyber security și sponsor la echipa Sauber Alfa Romeo”, a declarat în exclusivitate pentru MediaFlux, Ovidiu Toma, fondatorul și CEO-ul CryptoDATA, fost pilot de raliu și pasionat al sporturilor cu motor.

Alfa Romeo și-a reînnoit vara trecută contractul de participare în Formula 1 pentru următorul sezon cu compania elvețiană Sauber, potrivit declarațiilor pentru Reuters ale șefului Alfa, Jean-Philippe Imparato.

Conferință pentru parteneri

2023 este primul sezon de Formula 1 în care participa firme românești. În afară de compania lui Toma, și Bitdefender, compania controlată de familia de matematicieni Florin şi Măriuca Talpeş, va lucra pentru Ferrari.

Conferința pentru parteneri a avut deja loc, iar Team presentation va fi pe 7 februarie, săptămâna viitoare.

”Noi mergem cu branding dublu, CryptoDATA și Wispr, aplicația de comunicare criptată şi transfer securizat de fişiere, dezvoltată integral în România” a mai precizat Toma, CEO-ul companiei.

Inginerul-pionier din România

Ovidiu Toma, CEO Cryptodata, este, așa cum spun jurnaliștii revistei „LUXURY Reach and Famous”, un inginer-pionier care dezvoltă și implementează tehnologii inovatoare în diferite industrii precum cea aerospațială, prelucrarea metalelor și automotive.

Pasionat de inginerie încă de când era copil, cu un portofoliu stufos de premii și brevete pentru invențiile lui din domeniul informaticii, Ovidiu Toma a dezvoltat constant businessuri de succes la nivel global – de la primele manuale electronice de matematică, fizică și chimie din Europa, până la construirea de centrale fotovoltaice pe întreg teritoriul României și prin Europa. Tot el este cel care a patentat o rețea de comunicații securizată, implementată cu succes în multe domenii de activitate.

Ovidiu Toma, a fost unul din puținii români invitați la petrecerea organizată anul trecut de miliardarii lumii la Castelul Bran