NEWS

Premiul Nobel pentru economie a fost obținut pentru un studiu despre economia muncii

Premiul Nobel pentru economie a fost obținut pentru un studiu despre economia muncii
11 oct. 2021 | 17:31

Premiul Nobel pentru economie a fost obținut pentru un studiu despre economia muncii și analiza relațiilor cauză-efect, fiind câștigat de către oamenii de știință David Card, Joshua Angrist și Guido Imbens.

Premiul Nobel pentru Economie este al șaselea și ultimul Nobel decernat în 2021.

Premiile Nobel la celelalte categorii:

Premiul Nobel pentru Medicină a fost decernat oamenilor de știință americani David Julius și Ardem Patapoutian pentru descoperirea receptorilor pentru temperatură și atingere.

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Fizică sunt Klaus Hasselmann (Germania), Syukuro Manabe (Japonia-SUA) și Giorgio Parisi (Italia). Aceştia au primit trofeul pentru „contribuțiile lor revoluționare la înțelegerea noastră asupra sistemelor fizice complexe”.

Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat cercetătorilor Benjamin List (Germania) și David MacMillan (SUA) pentru dezvoltarea organo-catalizei asimetrice.

Scriitorul Abdulrazak Gurnah din Zanzibar a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru „abordarea fără compromisuri şi plină de compasiune a efectelor colonialismului şi a destinului refugiaţilor în prăpastia dintre culturi şi continente”.

Jurnaliștii Maria Ressa și Dmitri Muratov au câştigat Premiul Nobel pentru Pace pentru „lupta lor curajoasă pentru apărarea libertății de exprimare în Filipine și Rusia”.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele