Sunt o mulțime de preparate pe care să le încerci în Adana. Este o destinație minunată din Turcia, care se bucură de mii de turiști în fiecare an din toate colțurile lumii.
În cazul în care nu ați fost niciodată în Adana, ei bine, trebuie neapărat să o faceți. Este un oraș în partea central-sudică din Turcia. Este foarte cunoscut mai ales pentru tradiția culinară foarte bogată. Tocmai de aceea trebuie să știți care sunt cele mai renumite preparate pe care să le mâncați. Mai jos aveți o listă cu cele mai populare.
Adana kebab
Nu avea cum să lipsească din cap de listă Adana kebab, cel mai renumit preparat turcesc, mai exact din Adana. Se pare că acest preparat poartă și numele orașului. Este făcut din carne de miel măcinată manual, fără nervuri și lăsată la marinat timp de o zi. Ulterior, carnea este așezată pe frigărui manual. Apoi, este gătită pe un grătar cu cărbuni. De cele mai multe ori se servește alături de salate, lipii proaspete și alte legume delicioase, în special roșii și ardei iute la grătar. Se pare că în Adana a fost inventat acest fel de mâncare delicios care se bucură de popularitate în toată lumea.
Sikma
Sunt, de fapt, rulouri de aluat, umplute cu brânză, pătrunjel, ceapă, pătrunjel, ceapă și ardei iute. În Adana se servesc foarte de des de localnici.
Gozleme
Ele sunt plăcinte plate, pline de gust și savoare, umplute cu brânză sărată, mărar, spanac sau carne de vită tocată. Deși pare simplu de făcut, iată că trebuie să te pricepi. Se întinde o foaie foarte subțire care se umple cu ce am enumerat mai sus, la alegere. Nu trebuie să se rupă, aici ar fi partea mai complicată, dar experții de aici nu au probleme. Și în Dobrogea se fac des. Se numesc gheozlomele.
Ezogelin
E o supă gustoasă din linte roșie, pastă de tomate dulce sau picantă, roșii proaspete, ceapă. Deasupra, pentru un plus de culoare și gust, se servește cu mentă uscată, fulgi de chili.
İçli Köfte
Sunt chifteluțe umplute, având o crustă subțire, care este făcută din bulgur fin. Bineînțeles, nu lipsesc câteva alimente fără de care nu ar avea aceeași savoare. Vorbim mai exact despre carne tocată, ceapă și condimente specifice, potrivit Euronews.
Osmanli Macunu
Este un desert foarte popula care se face din timpul Imperiului Otoman. Pe bețișoare se pune zahăr fierbinte, colorat. Se obțin compoziții colorate și cu un gust unic. În principiu, această delicatesă foarte dulce era făcută din ghimbir, cuișoare, lămâie, hibiscus, portocală și mentă. În prezent, sunt făcute din căpșuni, banane sau kiwi.