NEWS

Primarul din Caracal s-a suspendat din PSD după tragedia de la Crevedia. O grădiniță și 7 case au fost dezintegrate

Primarul din Caracal s-a suspendat din PSD după tragedia de la Crevedia. O grădiniță și 7 case au fost dezintegrate
Foto MediaFlux

Tragedia de sâmbătă seara din Crevedia a făcut înconjurul lumii, după ce o stație de GPL a explodat lăsând în urmă 58 de victime, din care 43 sunt cadre ale MAI. Între timp, primarul din Caracal, al cărui fiu deținea stația respectivă, s-a suspendat din PSD. 

În urma exploziei o grădiniță și șapte case din zonă au fost distruse.

UPDATE: Circulația este în continuare oprită în Crevedia

Centrul Infotrafic informează luni dimineaţă că circulaţia rutieră este în continuare oprită pe ambele sensuri ale DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde sâmbătă au avut loc mai multe explozii la o staţie de GPL.

Măsurile rutiere au fost luate pentru efectuarea de către anchetatori a tuturor cercetărilor necesare la faţa locului.

Traficul este deviat pe rutele ocolitoare: pe sensul către Ploieşti – DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens – DJ 101B Periş – Tâncăbeşti – DN 1.

Tragedia de la Crevedia
sursa foto: România TV

Știre inițială:

Primarul din Caracal s-a suspendat din PSD după tragedia de la Crevedia

Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD. Edilul a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că în urma acestei tragedii care a șocat o țară întreagă renunță la orice funcţie politică pe care o deține.

”Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației. De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit. Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a scris Ion Doldurea, pe Facebook.

O grădiniță și 7 case au fost dezintegrate

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică că nu va lua legătura cu primarul din Caracal al cărui fiu aparține stația GPL de la Crevedia deoarece nu intră în atribuțiile premierului să ia legătura cu tatăl cuiva.

”În primul rând, eu sunt fiul cuiva… Fiecare dintre noi suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ceea ce vă garantez şi eu şi domnul ministru de Interne şi doamna ministru al Justiţiei: cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepţie. Am înţeles, e o problemă cu primarul din PSD pe care eu trebuie să o iau, nu vă supăraţi, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, pentru că nu e în atribuţiile mele de serviciu (…) Repet, dacă dumneavoastră, în fişa postului preşedintelui scrie să iau legătura cu tatăl fiului care are un GPL, o să iau legătura”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce a văzut locul exploziilor din Crevedia.

O grădiniță care se afla în apropierea depozitului GPL a fost dezintegrată la propriu de suflul celor două explozii catastrofale.

Duminică dimineață, odată cu venirea zilei, oamenii din Crevedia au avut parte de un șoc atunci când au văzut ce a rămas în urma exploziilor de la depozitul GPL.

Grădinița de la Crevedia, dezintegrată
sursa foto: România TV

Grădinița era funcțională și pe timpul verii, însă din fericire fiind weekend,  în momentul deflagrației nu se afla nimeni în clădire. Aproximativ 100 de copii din localitate ar fi trebuit să meargă la cursuri luni dimineață, însă acum nu mai au unde să învețe, iar autoritățile sunt nevoite să le găsească o altă locație.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că sunt 7 case avariate în urma exploziilor de la o staţie GPL de la Crevedia. Potrivit premierului, trei spitale de mari arşi sunt acum în construcţie, în România, dintre care unul în Capitală.

”Sunt 7 case afectate în zona exploziei”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică. Prim-ministrul a precizat că autorităţile sunt pregătite să transfere cât mai mulţi pacienţi afectaţi de explozii. ”Astăzi suntem pregătiţi să transferăm cât mai mulţi pacienţi. Mai ales cei care au nevoie”, a spus Ciolacu.

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU. La nici un km de tragedie, o nuntă şi-a urmat cursul.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, 3.000 de persoane au fost evacuate după cele două explozii de la Crevedia. Toată lumea prezentă la fața locului ar fi fost mutată la o distanță de 700 de metri, ca măsură de siguranță.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Boala care determină ofilirea și uscarea roșiilor. Toți pasionații de grădinărit trebuie să știe asta
Boala care determină ofilirea și uscarea roșiilor. Toți pasionații de grădinărit trebuie să știe asta
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești pași
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești...
FT: NATO are doar 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja flancul estic
FT: NATO are doar 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja flancul estic
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul...
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro. E complet mobilat și utilat și are și două balcoane
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro....
BREAKING Banca Transilvania a anunţat oficial că a cumpărat BRD Pensii. Cea mai mare bancă din România intră astfel pe segmentul de pensii private obligatorii Pilon II
BREAKING Banca Transilvania a anunţat oficial că a cumpărat BRD Pensii. Cea mai mare bancă...
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă de la un magazin deschis în anii '90 la 120 de magazine şi afaceri de sunte de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă...
Dumnezeule! Kate, VĂZUTĂ în public în timpul tratamentului pentru cancer! Fotografia cu Prinţesa de Wales de care toţi vorbesc
Dumnezeule! Kate, VĂZUTĂ în public în timpul tratamentului pentru cancer! Fotografia cu Prinţesa de Wales...
ADIO, maestre! S-a stins marele sportiv al României: Ne mor campionii
ADIO, maestre! S-a stins marele sportiv al României: Ne mor campionii
Românii de la bloc au de ce să se bucure. Legea a fost dată și îi ajută enorm
Românii de la bloc au de ce să se bucure. Legea a fost dată și...
Un robot rezolvă un cub Rubik într-un timp record de 0,305 secunde
Un robot rezolvă un cub Rubik într-un timp record de 0,305 secunde
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu pentru tineri. ”Lumea e din ce în ce mai nesigură”
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu...
Povestea unui miliardar şi a imperiului armelor creat de el, pe care războiul l-a transformat dintr-un paria al afacerilor într-un erou şi mare câştigător
Povestea unui miliardar şi a imperiului armelor creat de el, pe care războiul l-a transformat...
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Cum arătau Alexia Eram și Mario Fresh la PRIMA lor întâlnire. Poza rară care a scăpat pe net...
Cum arătau Alexia Eram și Mario Fresh la PRIMA lor întâlnire. Poza rară care a...